test

Da igrači partije iz reprezentacija prenesu na finiš sezone u ABA ligi

Standard

29/02/2020

12:04

Sedmorica igrača imali su obaveza u nacionalnim selekcijama, pa zajedničkog treninga nije bilo preko deset dana. Međutim, sredinom sedmice su u punom sastavu i krenuli su sa pripremama za posljednja tri kola ABA lige, a kasnije i plej-of.

Košarkaše Budućnost Volija u ponedjeljak očekuje crnogorski derbi sa Mornarom (18h) u “Morači” nakon kojeg bi mogli i matematički da obezbijede mjesto u doigravanju.

Nije prijatno

Pauza od regionalnog takmičenja za “plave” traje od 9. februara. Nakon toga se igrala završnica Kupa Crne Gore, a onda su igrači otišli u reprezentacije. Petar Mijović je u razgovoru za Dnevne novine istakao da nije prijatno kada ekipa u sred sezone ne trenira zajedno.
Nije prijatno kada ekipa ne odradi trening 10-12 dana. To nas brine i upozorava pred nastavak sezone“, nema dilemu Mijović.
Međutim, ono što može da raduje su dobre igre reprezentativaca.
Imali su zapažen učinak, prijala im je promjena ambijenta. To može biti značajno pred nastavak ABA lige u kojoj imamo svoje ambicije. Želimo da odbranimo drugo mjesto. Međutim, još imamo dosta posla, jer nijesmo obezbijedili plej-of“, istakao je mladi stručnjak.
Džastin Kobs je vodio Crnu Goru do pobjede protiv Velike Britanije, Nikola Ivanović je odigrao sjajan meč u Francuskoj, Danilo Nikolić je u prvim mečevima u crvenom dresu samo nastavio gdje je stao u plavom. A posebno treba istaći učinak Martinša Mejersa u prvom kvalifikacionom prozoru. U dva meča (pobjeda protiv Bosne i Hercegovine i poraz od Bugarske) letonski centar je ubacio 40 poena i imao 15 skokova.
Raduje nas svaki dobro odrađen trening, a pogotovo utakmica. Mejers je imao dobar produženi vikend sa reprezentacijom. Očekujemo da svi nastave u istom ritmu i da te partije prenesu u mečevima koji nas čekaju“, rekao je Mijović.

Maksimalno ih poštujemo

U mislima Mijovića i njegovih izabranika je Mornar, kojeg su ove sezone dva puta savladali – u prvom međusobnom duelu u ABA ligi i u finalu Kupa prošlog petka. U intervjuu za Dnevne novine trener Barana Mihailo Pavićević je rekao da će ovaj meč biti drugačiji, a slično razmišlja i Mijović.
Biće drugačije. Tu su Mejers, Tili, Ivanović koji nije igrao, Kilpatrik je vrlo rano dobio isključenje. I oni i mi ćemo moći da računamo na po nekoliko igrača koji nijesu igrali to finale“, rekao je strateg crnogorskog šampiona.
A obzirom na mnogo utakmica, nema tajni između naše dvije najbolje ekipe. Biće ovo još jedan spektakularni okršaj, sa ogromnim ulogom – plej-of regionalnog takmičenja. “Nema prostora za taktička iznenađenja, vrlo dobro se poznajemo. Maksimalno respektujemo njihov individualni kvalitet i talenat“, jasan je naš sagovornik.
Može li taj veliki ulog da stvori pritisak?
I jedni i drugi su iskusni. Taj pritisak može da donese samo znatno bolji meč, kakvi su bili svi u prethodnih nekoliko godina“, nema dilemu Mijović koji je na kraju pozvao publiku da ispuni tribine.
Nadam se da će prepoznati momenat, da će ispuniti dvoranu nakon duže pauze bez utakmice u Podgorici i da će biti naša snaga“, zaključio je Petar Mijović.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)