test

Dejan Bodiroga je novi predsjednik Evrolige

Standard

05/07/2022

17:00

Evroliga je izabrala novog predsjednika, a to je Dejan Bodiroga. On će zamijeniti dugogodišnjeg prvog čovjeka tog takmičenja Đordija Bartomeua koji je odstupio sa funkcije. Izabran je i izvršni direktor lige, a tu će funkciju za sada kao vršilac dužnosti obavljati Maršal Glikman.

Zapravo je Evroliga do sada imala samo izvršnog direktora i tu funkciju je obavljao Bartomeu, a sada je stvorena i pozicija predsjednika koju će preuzeti nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. Ove promjene će se ozvaničiti u petak 8. jula na sastanku koji će biti održan.

Bartomeu je smijenjen sa čelne pozicije pošto je šest od jedanaest klubova glasalo za njegovu smjenu. Ipak, dobio je podršku tri španska i dva turska kluba. Glasao je i CSKA iz Moskve i to za smjenu Bartomeua, iako je ovaj klub izbačen iz prošlogodišnjeg takmičenja, a i naredne sezone će biti van takmičenja.

Najavljuje se da će Bodiroga napraviti velike promjene u strukturi koja vodi takmičenje i da će uključiti mnogo bivših igrača u vođenje Evrolige.

Izvori iz inostranstva navode da je na Fajnal foru Evrolige održanom u Beogradu 2022. godine odlučeno da će Bodiroga preuzeti novu funkciju. On je aktivno igrao košarku od 1989. do 2007. godine, a nakon toga je bio potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije. 

Izvor (naslovna fotografija):

Bodiroga; mozzartsport

Ostavite komentar

Komentari (0)