test

Đoković: Srce mi je slomljeno zbog Bekera, on je moj prijatelj

StandardIT

02/05/2022

12:10

Sudska presuda glasi dvije i po godine zatvora, a pretpostavlja se da će Beker provesti polovinu tog vremena iza rešetaka.

Njemačka teniska legenda, i šestostruki osvjač Grend slem turnira Boris Beker, osuđen je prije tri dana na dvije i po godine zatvora.

On je osuđen zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti, koje su procijenjene na 2,5 miliona funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

O sudbini njemačkog tenisera se oglasio i trenutni svjetski broj jedan, Novak Đoković koji je sa Njemcem sarađivao tri godine (od 2013. do 2016. godine).

“Srce mi je slomljeno. On mi je prijatelj, dugogodišnji. Tri godine mi je bio trener, neko koga smatram vrlo bliskim i neko je ko je puno doprinio mojim uspjesima i mojoj karijeri”, kazao je srpski teniser.

“Bilo mi je teško, ne znam što drugo da vam kažem. Ne bih ulazio u detalje presude jer nisam u poziciji da to radim, ali kao njegov prijatelj, jako sam tužan. Nema se tu što puno reći. Nadam se samo da će proći kroz taj period u zatvoru i da će, kada izađe, biti u stanju da nastavi svoj život. Ne znam trebam li upotrijebiti riječ ‘normalan’ jer život se mijenja za svakoga ko ode u zatvor, posebno na duže vrijeme. Ne znam kako će mu biti. Moliću se za njega. Nadam se da će biti dobrog zdravlja, prije svega mentalnog jer to će biti najizazovniji dio”, kazao je Đoković.

On je u saradnji sa Bekerom osvojio šest Grend slemova i 14 turnira ATP serije 1.000.

Ostavite komentar

Komentari (0)