test

Đoković je kralj Njujorka! Stigao Samprasa, pucalo se u Podgorici

Standard

09/09/2018

23:41

Pod krovom najvećeg teniskog stadiona na svijetu, “Artur Eša”, Đoković je savladao Huan Martina del Potra sa 6:3, 7:6, 6:3

Kralj Njujorka je Novak Đoković!

Srbin, za kojeg se prije samo šest mjeseci spekulisalo da bi mogao da završi karijeru, osvojio je drugu uzastopnu, a ukupno 14. grend slem titulu, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom na trećem mjestu vječne liste.

Ispred njega su samo Rodžer Federer sa 20 i Rafael Nadal sa 17, ali sada ne djeluju neuhvatljivo…

Pod krovom najvećeg teniskog stadiona na svijetu, “Artur Eša”, Đoković je savladao Huan Martina del Potra sa 6:3, 7:6, 6:3.

Srbin je prvi set prelomio na nestvaran način – na 4:3, nakon što je Argentinac poveo 40:0 i osvojio 15. poen od 17 na svoj servis, Nole je vezao pet poena, napravio brejk i onda ga rutinski potvrdio.

U drugom setu je prvi napravio brejk, ali su ga iznervirali Delpovi navijači, izgubio je fokus i morao da spasava tri brejk lopte u gemu koji je trajao 20 minuta da ne bude 5:3 za njegovog rivala.

Došlo se do taj-brejka, u kojem je 31-godišnji Beograđanin bio sigurniji i dobio ga sa 7:4.

Đoković je u trećem setu uzeo brejk, Del Potro odmah uzvratio, ali je opet poklekao na 4:3.

Beograđanin je uzeo novi brejk i onda sačuvao svoj servis, nakon čega je pao na njujorški beton.

Nakon posljednjeg poena, kroz Podgoricu se čula pucnjava Đokovićevih navijača, koji su na isti način kao i ranije proslavili njegov veliki uspjeh.

Ostavite komentar

Komentari (0)