test

FSCG dobio 443.263 eura za razvoj mlađih selekcija u klubovima

Standard

19/10/2017

14:36

„Svaki klub, da bi dobio sredstva, mora da ima odobreni razvojni program za mlađe selekcije”, saopštila je UEFA

Fudbalski savez Crne Gore dobio je 443.263 eura za razvoj omladinskog fudbala, na osnovu tzv. solidarnih isplata, koje UEFA raspoređuje od prihoda ostvarenih od Lige šampiona i Lige Evrope.

Taj novac, kako je saopšteno iz UEFA, dostupan je za distribuciju klubovima, preko nacionalnog saveza ili profesionalnih liga, a klubovi ga moraju upotrijebiti za razvojne programe mlađih selekcija i doprinos lokalnoj zajednici.

Ukupno, UEFA je nacionalnim savezima ili ligama u Evropi raspodijelila 124,37 miliona eura, od čega će 80 odsto dobiti nacionalni savezi i/ili lige sa bar jednim predstavnikom u Ligi šampiona.

Kako je navedeno iz UEFA, „novac bi, u principu, trebalo da bude raspoređen na jednake djelove svim klubovima, s tim da je moguća i drugačija raspodjela, ako je bazirana na definisanim kriterijumima treninga mlađih timova”.

„Svaki klub, da bi dobio sredstva, mora da ima odobreni razvojni program za mlađe selekcije, koji u skladu sa nacionalnim pravilnikom o licenciranju, koji je UEFA odobrila”, saopšteno je iz evropske kuće fudbala.

Ostavite komentar

Komentari (0)