test

Juriš na prvu pobjedu

Standard

18/10/2020

11:48

Mlada, brza, čvrsta ekipa. Glavne odlike rukometašica Budućnosti godinama unazad. Ali, tako su svog protivnika u petom kolu Lige šampiona, Borusiju Dortmund, okarakterisali iz tabora “plavih”. I to sa razlogom – Njemice su nakon dva početna poraza u elitnom takmičenja pobijedile Podravku u gostima (26:25) i namučile lidera grupe B, ekipu CSKA, u minimalnom porazu pred svojim navijačima (28:29).

Imamo jako ozbiljan pristup pripremi ove utakmice – kao da je u pitanju Đer. Ekipa Dortmunda je to i zaslužila trenutnom formom. Poštujemo njihovu igru i taj brzi rukomet koji ih karakteriše, ali se nadam da ćemo se oduprijeti njihovim naletima“, jasan je bio trener Budućnosti Dragan Adžić.

Sa druge strane, naše rukometašice su sa tri poraza u prva tri kola imale najlošiji start još od sezone 2004/05. Međutim, znaci života su se mogli vidjeti u prethodnom kolu, gdje su uzele bod protiv francuskog Bresta (22:22).

Kroz utakmice ćemo ući u takmičarski ritam. Treba dostići taj nivo koji protivnici imaju, ali vjerujem da će igračice moći da odigraju na onom nivou koji protivnik posjeduje već nakon mečeva sa Đerom i Vlčeom“, rekao je Adžić.

Posebnu draž ovaj meč predstavlja za bivšu igračicu Budućnosti – Klaru Voltering. Trenutni trener golmana u Borusiji rado se prisjetila godina provedenih u Budućnosti, sa kojom je osvojila i dva pehara Lige šampiona (2012. i 2015. godine).

Crna Gora i Podgorica su nešto poput mog drugog doma. Dva puta smo osvojili Ligu šampiona, imali smo nevjerovatne trening kampove na moru ili u planinama, a stekla sam prijatelje za cio život“, izjavila je Voltering. Međutim, naglasila je da je sentimentalnost neće spriječiti u želji da njen trenutni tim pobijedi u nedjeljnom duelu.

A kada smo već pomenuli golmane – Podgoričanke u ovom meču neće računati na Armel Atingre zbog problema sa okom, ali nije sve tako loše. Naime, vjetar u leđa “plavima” biće odlična Tatjana Brnović, koja se nakon prinudnog odsustva od 34 dana vratila u ekipu za meč sa Brestom i uradila i više od onog što se od nje očekivalo.

Izvor (naslovna fotografija):

ŽRK Budućnost

Ostavite komentar

Komentari (0)