test

Kockanje, ali prolazak dalje: “Lavice” su u Glavnoj rundi EP

Standard

08/12/2020

19:49

Nevjerovatno zahtjevan meč, fenomenalnih 45 minuta, onda žestok pad koji mora detaljno da se analizira. Međutim, cilj je ispunje – rukometašice Crne Gore plasirale se u se u Glavnu fazu Evropskog prvenstva. “Lavice” su večeras u Herningu srušile Sloveniju (26:25) u meču odluke i tako sa trećeg mjesta idu u grupu I.

Peti put će naša reprezentacija igrati u glavnoj rundi na smotri najboljih selekcija Evrope, a među 12 najboljih nije bila samo 2016. godine na šampionatu u Švedskoj.

Protivnici u glavnoj rundi biće Rusija, Švedska i Španija.

I bod je bio dovoljan za osvajanje trećeg mjesta u grupi, ali izabranice Kima Rasmusena nijesu kalkulisale – Slovenija je povela 2:0, ali je uslijedila serija 9:1 našeg tima poslije koje je u 18. minutu bilo 9:3.

Sve je bilo u znaku Jovanke Radičević i saigračica do sredine drugog poluvremena, Despotović je u 47. minutu pogodila za 24:17, ali je uslijedio veliki pad u igri, što je Slovenija iskoristila da priđe na samo gol zaostatka (25:24) u 58. minutu.

Grbić je prekinula dug post naše selekcije i u pretposljednjem minutu riješila dileme oko pobjednika i putnika u glavnu rundu.

I peti put u isto toliko međusobnih duela na velikim takmičenjima naše djevojke su savladale Sloveniju.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa devet golova, Jelena Despotović je postigla šest, a Đurđina Jauković pet. Marta Batinović je upisala 11 odbrana.

CRNA GORA – SLOVENIJA 26:25 (15:9)

Herning – „Jiske bank boksen”. Igrano bez prisustva publike. Sudije: M. Sa i V. Sa (Portugal). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Slovenija 3 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Slovenija 4 minuta.

Crna Gora: Babović (jedna odbrana i sedmerac), Nenezić, Batinović (11 odbrana), Radičević 9 (2), Jauković 5, Pletikosić, Mugoša, Džaferović, A. Klikovac, Ujkić, Ramusović 1, B. Klikovac, Mehmedović 3, Despotović 6, Grbić 2, Vukčević.

Slovenija: Zec (sedam odbrana), Vojnović, Pandžić (šest odbrana), Klemenčič 2, Gros 7 (2), Omoregi 3, Žabjek, Stanko 5, Abina, Ljepoja 2, Zulić, Vučko, Lazović, Svetik 4, Čopi 1, Gomilar-Zikero 1.

Izvor (naslovna fotografija):

Stefan Ivanović (RSCG)

Ostavite komentar

Komentari (0)