test

Mijović: Možemo da budemo zadovoljni i optimistični, Top 16 faza je imperativ

Standard

10/07/2020

14:08

Fortuna je bila na strani košarkaša Budućnost Volija. Ples kuglica u Barseloni donio je lake rivale sa kojima će se plavi boriti za plasman u Top 16 fazu.

Crnogorski šampion je smješten u grupu B drugog po jačini evropskog takmičenja sa – Unikahom, Makabi Rišonom, Brešom, Ulmom i Bulonjom. Budućnost je izbjegla neke mnogo jače ekipe kao što su Virtus i Monako, pa je Petar Mijović imao razloga za zadovoljstvo.

Možemo da budemo zadovoljni, optimistični i vjerujemo da, onog momenta kada završimo sklapanje rostera, možemo da budemo konkurentni u našem osnovnom cilju, a to je prolaz u Top 16 fazu. Ona se nameće kao jedan od imperativa nakon nešto lošije prošle sezone“, rekao je Mijović.

Španska Unikaha je glavni favorit grupe.

Ostalih pet ekipa su dosta izjednačenje i svaka od njih će tražiti svoju šansu za prolaz“, nema dilemu mladi stručnjak.

Obzirom da još uvijek nije završena sklapanje rostera za narednu sezonu, rano je za detaljne analize.

Tek tada možemo govoriti o nekim konkretnijim analizama. Ono što je jasno, loših ekipa u Evrokupu nema. Svaka ekipa iz naše grupe je u sezonama iza nas pokazala da se radi o ozbiljnim timovima. Breša je bila bolje plasirana od Armanija u Italiji, Ulm je igrao polufinale njemačkog prvenstva. Uz Makabi i Bulonj garantuju ozbiljnu borbu“, rekao je Mijović i za kraj poentirao.

Grupa nam daje prostora za optimizam. U svakoj utakmici moramo biti na našem maksimumu kako bi izborili Top 16 fazu. Vjerujem da ćemo vrlo brzo riješiti stvari vezane za roster i da ćemo spremni dočekati 31. septembar i početak Evrokupa“.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)