test

Mijović: Napravili smo veliku stvar, kada uhvatimo ritam treninga izgledamo jako dobro

Standard

06/12/2020

20:39

Košarkaši Budućnost Volija savladali su Crvenu zvezdu u derbiju devete runde ABA lige, a Petar Mijović bio je ponosan na konferenciji nakon meča.

Napravili smo veliku stvar pobijedivši ozbiljnu evroligašku ekipu. Očekivao sam da možemo da imamo šansu ukoliko se adaptiramo na agresiju spoljne linije Zvezde. Mislim da smo u dobroj mjeri to i uspjeli, kroz nekih 25, 26 minuta. Poslije toga, kod naša dva glavna organizatora Ivanovića i Kobsa došlo je do pada u igri. Sa tim smo ostali bez rješenja, međutim odbranom smo odgovorili onda kad nijesmo imali jasnu viziju, jasnu napadačku ideju. Kada se pogleda sve, vjerujem da je ovo apsolutno zaslužena pobjeda“, rekao je Mijović.

Već u utorak Podgoričani igraju u Ulmu, pobjedom mogu ovjeriti Top16 fazu Evrokupa. U petak ih čeka meč sa Bulonjom…

Svjesni smo da ulazimo u ritam teških mečeva, sa manjkom treninga u jaki ritam utakmica. Kad uhvatimo ritam treninga, izgledamo jako dobro. Kad stanemo i kad formu održavamo kroz utakmice dolazi do oscilacija. Moramo se adaptirati na to“, zaključio je Mijović.

Saša Obradović, trener Crvene zvezde čestitai je Budućnosti.

Zaslužena je pobjeda Budućnosti, možda je kriterijum arbitara bio malo čudniji, ali ne treba se mnogo obazirati na suđenje. Glavni problem kod nas je što već treći meč praktično igramo bez plejmejkera. Teško je organizovati igru, teško u nekim situacijama i naći prava rješenja na terenu. Imali smo probleme u prvom poluvremenu sa Ivanovićem, ubacio nam je 20 poena. Odbrambeno smo se vratili u nastavku, ali bez prave ,,glave“, sa 18 izgubljenih lopti… Neke izgledne situacije smo morali da riješimo realizacijom. Siguran sam da ćemo biti bolji, ovo je dobar znak za nas da se pomjerimo i vidimo kako dalje“, rekao je Obradović.

Izvor (naslovna fotografija):

ABA liga

Ostavite komentar

Komentari (0)