test

Nema loptanja pod imenom Mogren

Standard

13/10/2017

05:49

Stadion nekadašnjeg prvaka Crne Gore, FK Mogrena

Ministarstvo sporta zabranilo je upotrebu imena Mogren grupi entuzijasta koji su htjeli da ožive istoimeni ugašeni fudbalski klub, koji je nekada bio i prvak Crne Gore, pišu Vijesti.

 

Usljed nagomilanih dugova, FK Mogren praktično je ugašen. Entuzijasti i roditelji stotinu djece koja treniraju zatražili su od Opštine da se registru je novi klub, koji bi nosio naziv Mogren 1920.
Ministarstvo sporta zabranilo je, međutim, da se klub, koji praktično za dvije godine slavi vijek postojanja, takmiči pod tim imenom“, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović Vijestima.

On je rekao da će se klub zvati Vihor i da ime Mogren nije moguće koristiti zbog brojnih dugova.
Roditelji su nas pitali kada će biti osnovan Mogren, rekli smo im nikada pod tim imenom. Razlog je što je dosadašnje rukovodstvo toliko uništilo ime kluba, pa smo od ministra sporta Nikole Janovića dobili rješenje da se korišćenje imena Mogren zabranjuje u svakom obliku. Doslovce je tako napisano. Klub će se zvati Vihor, čekamo odobrenje Ministarstva. Na Jazu se sređuju teren, svlačionice, spremamo se da klub zvanično profunkcioniše“, rekao je Vujović.

FK Mogren bio je u vlasništvu Opštine Budva, koja je godišnje izdvajala i po 240.000 eura.

Nekadašnji prvak Crne Gore doživio je sunovrat, a ostala su milionska dugovanja.

U avgustu prošle godine pokušano je oživljenje kluba, održana je i Skupština na kojoj su taksativno navedeni i dugovi, ali se tu stalo.

Prema finansijskom izvještaju predočenom na Skupštini, dug iznosi 4,9 miliona eura, od čega 4,5 miliona nekadašnjem sportskom direktoru Boru Lazoviću.

 

Izvor (naslovna fotografija):

Stadion nekadašnjeg prvaka Crne Gore, FK Mogrena

Ostavite komentar

Komentari (0)