test

Sada su očekivanja veća

Standard

10/10/2020

11:18

Dnevne novine

Rukometašice Budućnosti će večeras (subota, 18h) imati priliku da upišu prve bodove u sklopu EHF Lige šampiona. Rival će biti francuski Brest, trenutno drugoplasirana ekipa B grupe i tim čije boje od ove godine brani bivša “plava dama” Đurđina Jauković.

Budućnost je zbog muka sa koronom loše otvorila sezonu, tri poraza u isto toliko mečeva uz nekarakterističnu lošu odbranu. Podgoričanke su primile 84 pogotka – Podravka je slavila sa 29:26, CSKA 25:22, a Odenze sa 30:21.

U meč ulazimo značajno spremniji. Očekivanja su veća nego u prethodna tri kola. Imamo iskustvo igranja sa Brestom, ali smo sticanje istog prethodne sezone skupo platili u oba meča“, jasan je bio trener Dragan Adžić.

Budućnost će ove sezone biti oslabljena, jer su kapitenka Milena Raičević i golmanka Marina Rajčić u drugom stanju.

Treniramo u punom sastavu, skupljaju se zajednički minuti koji su potrebni novoj bekovskoj liniji da uspostavi komunikaciju sa krilima i pivotima. To je proces koji traje i nije lak, ali polako izlazimo iz problema u koje smo upali“, istakao je Adžić.

Francuskinje će u Bemax areni tražiti nastavak uspješne serije iz prva tri kola. Brest ima pet osvojenih bodova – pobjede nad Vlčeom 28:21, Borusijom Dortmund 41:29, dok je remizirao sa Đerom 25:25.

Cilj je biti bolji i primiti što manje golova. Biće to jako teško, jer je Brest sjajno otvorio sezonu, kako u domaćem šampionatu, tako i u Ligi šampiona“, zaključio je Adžić.

Izvor: Dnevne novine
Izvor (naslovna fotografija):

ŽRK Budućnost

Ostavite komentar

Komentari (0)