test

Tajson Fjuri je bio na korak od SMRTI, supruga mu je pomogla da se promijeni, ovo je NJIHOVA PRIČA

Standard

11/10/2021

15:45

Na meču između Tajsona Fjurija i Deontea Vajldera mnogo pažnje privukla je jedna od najvatrenijih navijačica u Las Vegasu u tom trenutku vitka plavokosa ljepotica u svjetlucavoj plavoj haljini sa šlepom.

Možda je njeno izdanje bilo prikladnije za crveni tepih nego za boks meč, ali nemojte misliti da je ona zalutala na borbu godine jer je u pitanju žena s bogatim iskustvom u navijanju u boksu. U pitanju je, naime, Paris Fjuri, supruga aktuelnog nosioca pojasa WBC prvaka teške kategorije Tajsona Fjurija, a nakon što je on porazio Vajldera dala je izjavu za medije kakve se ni postidio ni sam bokser.

Očito je on težak zalogaj, ali ne dovoljno težak, ponosno je rekla Paris o protivniku svog supruga i podsjetila da je Fjuri triput odneo pobedu nad Vajlderom.

Možda će sad umuknuti, otići kući i leći u krevet. Biću pristojna, ali ne želimo da čujemo ime tog čovj eka u životu. Nek ide da se bavi nečim drugim, nečim u čemu je dobar. U boksu očigledno nije. Nije Paris Fjuri preko noći naučila da daje izjave dostojne bilo kog iznerviranog boksera: ona je pola svog života posvetila praćenju ovog sporta. Kada je imala samo 15 godina upoznala je sedamnaestogodišnjeg Tajsona na vjenčanju njihovih prijatelja.

Kao i Tajson, Paris je odrasla u zajednici “irskih putnika”, nomada koji njeguju tradiciju svojih predaka i, nakon što su se ponovo, sasvim slučajno, sreli na njenoj rođendanskoj proslavi, shvatili su da imaju mnogo togas zajedničkog i počeli da se viđaju svakog vikenda. Kao i većina tinejdžera u to vrijeme u Velikoj Britaniji, izlazili su na klizanje i u bioskop i vrlo brzo shvatili da su pronašli ljubav(i) svog života.

Vjenčali su se u novembru 2008. godine u Parisinom rodnom Donkasteru, a njihovu sreću slavilo je 300 zvanica. Kako su sami priznali, u skladu s tradicijom irskih putnika, u brak su ušli nevini.


Čak i kad smo se vjerili, Tajson je spavao u kamp-prikolici ispred kuće mojih roditelja, a ja unutra ― otkrila je jednom prilikom Paris.

Ubrzo su stigle i njihove najveće radosti, a par već ima šestoro djece: trojicu sinova i tri ćerke. Interesantno je da se svi sinovi u porodici Fjuri zovu isto ― Prins, a Tajson, koji sebe naziva “kraljem cigana”, ističe da je to logičan izbor imena.


Ja sam kralj, a oni su prinčevi dok ne zasluže svoje ime ― kaže bokser i dodaje da je bio inspirisan Nasimom Hamedom, britanskim bokserom čije je profesionalno ime bilo Princ Nasim.


Najmlađe dijete Fjurijevih je mala Atina, koja je došla na svijet u avgustu 2021, i to uz komplikacije, jer je ranije stigla na svijet. Pored Princa Džona Džejmsa, princa Tajsona II, Princa Adonisa Emejzija i Atine, tu su još  tu su još i Venecuela i Valensija.

Kako je Paris otkrila, na dan kada je Tajson imao svoj povratnički meč protiv Albanca Sefera Seferija, doživjela je spontani pobačaj ― i odlučila da mu to ne kaže.


Bila sam trudna oko osam nedjelja. Onda sam na dan meča shvatila da sam izgubila bebu. Nisam to pominjala Tajsonu prije ulaska u ring. Onda sam mu rekla odmah potom i sjutradan smo otišli u bolnicu, gdje je potvrđeno. Pet nedjelja kasnije, ponovo sam zatrudnjela ― ispričala je prisjetivši se jedne od dve teške situacije kada je izgubila bebu.

Prvi pobačaj doživjela je četiri godine ranije, a ona se tačnog vremena sjeća po još jednoj Tajsonovoj borbi, s Bjelorusom Aleksandrom Ustinovim. Pored toga kakva mu je podrška kada je riječ o njegovom poslu, Paris je žena za koju mediji često kažu da je osoba kojoj svijet treba da zahvali što je Tajson danas uopšte živ. Bokser nikad nije krio da je vodio, najblaže rečeno, nezdrav život. Bio je zavistan od droge, alkohola i hrane, a u jednom momentu je imao nevjerovatnih 177 kilograma!

Jedne večeri došao je iz paba i rekao Paris “da mu je treba Božija pomoć” da preživi. Ona je shvatila da je vrag odnio šalu i da je došao momenat da se Fjuri vrati sportu, a mnogi kažu da se to nikad ne bi dogodilo da nije bilo njene snage i vjere.

Izvor: GLOSSY

Ostavite komentar

Komentari (0)