Izvor:kurir.rs

Nasljednici najmoćnijih ljudi devedesetih idu stopama očeva, pucaju, tuku, neki su i ubijali

Hapšenje Vukašina Šijana (22), mlađeg sina ubjenog vođe surčinskog klana Zorana Šijana, ponovo je skrenulo pažnju na potomke nekada najmoćnijje kriminalne organizacije na Balkanu, koja je iznjedrila na kraju zemunski klan.

Vukašinu se na teret stavlja da je 19. jula rano ujutru učestvovao u incidentu koji se dogodio U Surčinu kada je napadnut, a potom i hicima iz pištolja ranjen Boris Jakšić (34). Vukašin je prema nezvaničnim informacijama zajedno sa Miloradom M. (41) i Milošem K. (21) došao “mercedesom” do porodične kuće ranjenog momka i posle kraće svađe u Borisa su ispaljena tri metka.

Vukašin je samo poslednji u nizu Surčinaca druge generacije, sinova kontroverznih biznismena koji su harali devedesetih, a koji se našao na stupcima crne hronike.

Inače, ovo mladom Šijanu ovo nije prvi incident i on već ima otvoren policijski dosije. Naime 2020. godine je učestvovao u pucnjavi posle svađe u redu za šiš-ćevap u Novom Beogradu. Vukašin i njegovi drugovi su posle svađe pucali na grupu suparnika i ranili Stefaana R. (31) u ruku.

Dragoslav Jovanović (25), sin Ljubomira Jovanovića Staklenog, takođe pripadnika “stare garde” Surčinaca, se ubio u junu 2019. pošto mu je policija bila za petama. On je prije toga uspio da za kratko vrijeme počini niz brutalnih zločina.

U septičkoj jami u Surčinu pronađena su u junu te godine tri tijela u fazi raspadanja. Identifikovani su kao Neđo Šubara (42), njegova majka Darinka Šubara (75) i tetke Milja Petković (80), a za njihovo ubistvo policija je teretila upravo Dragoslava Jovanovića. Mladić se nije tu zaustavio, već je otišao i presreo svoju suprugu Teodoru u Novom Beogradu. Ona ga je dva mjeseca prije toga napustila zbog porodičnog nasilja. Dragoslav je posle kraće svađe ispalio Teodori u grudi dva hica iz revolvera. Na kraju je presudio i sebi.

Boško Buha (30) sin Ljubiše Buhe Čumeta, najpoznatijeg svjedoka saradnika, uhapšen je u januaru 2019, i to poslije svađe u saobraćaju u centru Beograda. Mladi Buha je tada, iznerviran, potegao automatsku pušku kalašnjikov. Kasnije je Boško Buha postigao sa tužilaštvom dogovor o priznanju krivice i osuđen je na 10 mjeseci kućog zatvora.

Dušan Silić (29) sin Dragana SIlića, biznismena iz Jakova i kuma Ljubiše Buhe Čumeta, predao se policiji u avgustu 2019. godine posle kratkotrajnog bekstva, jer su ga pripadnici MUP tražili zbog fizičkog napada na bivšeg košarkaša Nemanju Bezbradicu, ispred košarkaševe kuće u Surčinu. Na kraju je i mladi Silić sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i osuđen je na 7 mjeseci kućnog zatvora.

Još jedan mlađani Surčinac našao se svojevremeno iza brave i pod istragom, ali se cijela priča završila dobro po njega. To je Nemanja Milenković (26) sin još jednog svjedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija. Inače, Nemanju i zovu Mali Bagzi. On se našao pod istragom 2017. godine kada se u javnosti pojavio snimak na kome on, prilikom sječe Badnjaka za Božić, šenluči pucajući iz automata “hekler i koh” u vazduh. Izvjesno vrijeme je proveo u pritvoru, ali je krivična prijava odbačena jer se ispostavilo da je navodni “hekoler” u stvari vjerna replika-igračka.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra toplo i sparno, do 30 stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorolohiju i seizmologiju, poslijepodne u sjevernim, a tokom noći i u...

Predstavnik Stejt departmenta dolazi u Brisel na razgovore o...

Takođe, sa istog mjesta je podvučeno da SAD podržavaju ponudu EU da u predstojećoj sedmici Brisel bude...

Jak zemljotres pogodio Filipine

Epicentar zemljotresa je bio u Mindoro provinciji, a osjetio se i u Manili. Filipini...

Vuković: Uređenje fasada na podgoričkim ulicama – fenomenalan učinak

Gradonačelnik Vuković je saopštio i uporedne podatke koliko je urađeno od 2019. do 2021. godine.

Valenski: Došlo je do konfuzuje o buster dozi vakcine...

Za sada je odobrena samo buster doza kompanija Fajzer/Bajontek. Prošle nedjelje, Valenski se složila...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare