test

Bar: Fontana na trgu nije u funkciji, ošetili je vandali

Standard

21/06/2024

14:21

Iz Opštine kažu da šteta u ovom trenutku ne može biti procijenjena dok se voda ne iscrpi iz tehničkih prostorija.

Iz Opštine Bar saopštili su da fontana na Trgu Vladimira i Kosare usljed nasilnog oštećenja od strane vandala nije u funkciji.

„Opština Bar obavještava građane da usljed nasilnog oštećenja sistema, fontana na Trgu Vladimira i Kosare neće biti u funkciji do ponovnog osposobljavanja sistema u što ulažemo napore“, kazali su u saopštenju.

Kako navode, vandalskim ponašanjem pojedinaca, obijena je elektro-kutija i uništen glavni osigurač za dotok električne energije potrebne za rad fontane. To je dovelo do prekida rada sistema i plavljenja vodom tehničke prostorije sa tehničkom opremom koja pokreće fontanu.

„Šteta u ovom trenutku ne može biti procijenjena dok se voda ne iscrpi iz tehničkih prostorija, nakon čega će sistem motora i pumpe biti popravljen i uspostavljen normalan rad fontane“, kazali su iz Opštine Bar.

Iz te opštine apeluju na građane da čuvaju zajedničku imovinu i da svi zajedno doprinosu da urbano jezgro grada bude ljepše i udobnije mjesto za život, te da se zajedno suprotstavimo svakom vandalskom ponašanju i uništavanju javne imovine svih građana.

Izvor (naslovna fotografija):

Opština Bar

Ostavite komentar

Komentari (0)