test

Klub odbornika DPS Berane: Kriza vlasti sa državnog preliva se i na lokalni nivo, vratiti mandate građanima

Standard

14/03/2024

14:30

Već duži vremenski period naši odbornici ukazuju na neodgovoran i nefunkcionalan rad lokalne uprave. Danas su se, po ko zna koji put, potvrdila naša upozorenja da je lični i partijski interes konstituenata lokalne vlasti ispred interesa građana Berana, saopštio je Klub odbornika DPS Berane.

Kako su istakli, za danas zakazanu sjednicu Skupštine opštine Berane, na kojoj se trebalo raspravljati po više tačaka Dnevnog reda, od značaja za funkcionisanje ustanova i preduzeća, čiji je osnivač Opština Berane, nije bilo kvoruma jer odbornici vladajuće većine očigledno svoje nezadovoljstvo manifestuju kroz bojkot većine čiji su dio.

“U susret rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, kako je to predviđeno koalicionim dogovorom parlamentarne većine, pojedini partijski subjekti, izazivanjem krize vlasti, pokušavaju da ostvare partijski profit, ne mareći za funkcionalnost institucija kojim upravljaju”, navode  saopštenju.

Iz DPS Berane ističu da se, nakon dešavanja na državnom nivou, kriza vlasti se preliva i na lokalni nivo, te trenutno u našoj državi eskalira institucionalna kriza na svim nivoima.

“Stoga smatramo da je jedino ispravno rješenje vraćanje mandata građanima i davanje prilike da se oni odrede, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou prema svim političkim subjektima po zasluzi”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)