Glavni grad: Aktivisti PzP-a prijetili Vukoviću i policajcima, Zelenika ostaje bez fudbalskog poligona

Glavni grad obavijestio je mještane Zelenike i okolnih naselja da službe i preduzeća Glavnog grada odustaju od dalje izgradnje poligona u ovom dijelu Podgorice.

“Naime, prkoseći ne samo zakonima Crne Gore već i zdravom razumu, agresivni aktivisti Pokreta za promjene (Demokratskog fronta) su juče i danas onemogućili realizaciju investicije u koju je Glavni grad ušao na zahtjev lokalne zajednice, s ciljem izgradnje modernog poligona za fudbal (za koji je, u saradnji s Fudbalskim savezom Crne Gore, prethodno obezbijeđena i specijalna podloga od vještačke trave) i, u perspektivi, dječjeg igrališta.

Tom prilikom, pomenute osobe su izrekle prijetnje pripadnicima Uprave policije (koji su, u skladu sa zakonom, pružali asistenciju pripadnicima Komunalne policije).

Na snimcima koji će biti dostavljeni Upravi policije na dalje postupanje, čuje se kako ova lica prijete policajcima da će ih, po kazni, “poslati da čuvaju granice”, a da će na njihova mjesta dovesti “svoje policajce”, odnosno političke istomišljenike.

Istovremeno, prijećeno je i našim kolegama iz gradskog preduzeća Putevi doo, pristunim komunalnim policajcima, kao i gradonačelniku Glavnog grada”, navodi se u saopštenju. 

Ista lica, kako dodaju, prijetila su i da će polomiti mobilijar na obližnjem poligonu.

“Pozivamo nadležne organe da dokažu da Crna Gora nije zemlja bez zakona u kojoj je moguće da svako uzima pravdu u svoje ruke. Sramni napad na pripadnike Uprave policije i naše kolege ne smije ostati nekažnjen.

Istovremeno, kako ne bismo izlagali riziku zaposlene u privrednim društvima Glavnog grada, koji svoj posao rade profesionalno i u najboljem interesu našeg grada, odustajemo od najavljene izgradnje pomenutog poligona.

Za to što njihova djeca neće dobiti sadržaj koji već imaju naši sugrađani u mnogim djelovima Podgorice, stanovnici ove mjesne zajednice treba da zahvale političkoj ostrašćenosti, odnosno mržnji jednog broja njihovih komšija prema gradskoj upravi”, zaključuju u saopštenju. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

OEBS: Procjenu izbornog dana strani posmatrači će iznijeti sjutra

“Zadovoljan sam što smo ovde i u drugom rugu predsjedničkih izbora. Radićemo isto što i u prvom....

DPS Nikšić: Izborni dan u Nikšiću protiče sa dozom...

“U dopisu DPS Nikšić stoji da izborni dan u ovom gradu protiče sa dozom povećanih tenzija, kako...

MUP: Video nadzor graničnih prelaza nije bio dostupan zbog...

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora. Jedan sistem je interni -...

Uprava policije: Sa aspekta bezbjednosti, izborni dan protiče mirno

Policija će, kako su kazali, će nastaviti da preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi izborni dan...

Drugi april, dan provjere činjenica: Dezinformacija sve više, a...

On je istakao da, Raskrinkavanje.me i druge slične platforme i portali širom svijeta obilježavaju 2. april kao...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare