test

Konkurs Pivare Trebjesa: Za najbolji ekološki projekat 10.000 eura

Standard

09/10/2017

14:42

Za najbolji ekološki projekat Trebjesa će izdvojiti 10.000 eura

Pivara “Trebjesa” raspisala je konkurs za finansiranje najboljeg ekološkog projekta, na koji se mogu prijaviti nevladine organizacije iz cijele Crne Gore, koje obavljaju aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine. Rok za dostavljanje predloga projekta je 27. oktobar. Kompanija će za realizaciju pobjedničkog projekta izdvojiti 10.000 eura.

 

Ovo je šesti konkurs kojim Pivara u saradnji sa NVO sektorom nastoji da riješi konkretne ekološke izazove.

Prije šest godina, krenuli smo od jednostavne ideje da saradnjom možemo da učinimo mnogo više za prirodu i životnu sredinu. Danas imamo pet uspješno realizovanih projekata i raspisan konkurs za pronalazak šestog, uz nadu da će i on ostaviti prepoznatljivi ekološki pečat na zajednicu i život ljudi u njoj“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari “Trebjesa”.

Definisane su tri oblasti na koje predloženi projekti treba da se odnose: upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa ili druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine.

Obrazac prijave i sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu: www.pivaratrebjesa.com. Projekti koji budu ušli u uži izbor biće prezentovani pred Komisijom, koja će i odlučiti o najboljem ekološkom projektu.

Konkurs za najbolji ekološki projekat dio je društveno odgovorne politike Pivare „Trebjesa“, koja je zaštitu životne sredine definisala kao jednu od prioritetnih oblasti. Na pet konkursa do sada je svoju priliku za realizaciju tražilo ukupno 68 projekata. Uz finansijsku podršku Pivare realizovani su projekti: “Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret Ozon), “Za ljepši Nikšić” (Društvo mladih ekologa), “Reciklaža nije blamaža” (Alfa centar), “Eko park Blace -Čistije, ljepše, korisnije” (Društvo mladih ekologa) i “VeloNik” (Biciklo.me).

Izvor (naslovna fotografija):

Za najbolji ekološki projekat Trebjesa će izdvojiti 10.000 eura

Ostavite komentar

Komentari (0)