Mugoša: Nismo predložili Ičević za UO FZO, Vlada da poništi odluku

Predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša kazao je da nije bilo moguće da Vlada imenuje Anu Ičević za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje jer je Ljekarska komora nije predložila. Zbog toga traži da Vlada poništi, ili promijeni ovu odluku.

Mugoša je istakao da je iz medija saznao da je Vlada Crne Gore za članicu Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje, na prijedlog Ljekarske komore, imenovala dr Anu Ičević.

– U ime Ljekarske komore želim da saopštim da jednostavno nije bilo moguće imenovati dr Anu Ičević za predstavnicu Ljekarske komore u Upravnom odboru Fonda, iz prostog razloga što Ljekarska komora nije predložila dr Anu Ičević da bude njen predstavnik. Da bih bio precizniji, niko nam se nije obratio, niti nas je bilo ko, na bilo koji način, kontaktirao tim povodom. Prema Statutu Ljekarske komore, član 24 stav 1 tačka 3 “Izvršni odbor Ljekarske komore određuje predstavnike Komore u drugim organizacijama iorganima”. U ovom slučaju se to jednostavno nije dogodilo, Izvršni odbor nije dao svoj prijedlog, nijesmo ni obaviješteni da trebamo predložiti nekoga. Nemam ništa protiv da koleginica Ičević bude članica Upravnog odbora, ali se mora znati da ona nije prijedlog Ljekarske komore Crne Gore – naglasio je on.

Mugoša je dodao da ne može da razumije koji su razlozi ovakvog postupanja. Poručio je da će obratiti premijeru Zdravku Krivokapiću i tražiti da Vlada poništi ili bar promijeni svoju odluku.

– Ako je istinita informacija da je odluka Vlade donešena na prijedlog ministarke zdravlja, zahtjevam da ministarka zdravlja obrazloži crnogorskim ljekarima razloge svog ponašanja u ovom slušaju, odnosno ako je Zakon o zdravstvenom osiguranju dao mogućnost i pravo crnogorskim ljekarima da imaju svog predstavnika u Upravnom odboru Fonda iz kog razloga nam je to pravo uskratila – zaključio je Mugoša.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

Ribarsko selo postalo atrakcija zbog ružičastog mora (FOTO)

Malo ribarsko mjesto Las Koloradas na Jukatanu u Meksiku ponosi se ružičastom lagunom koju okružuju nasipi od...

Maja Volk RASKINULA VJERIDBU, njegovi se protivili braku: Kad...

Maja Volk (62) nedavno se suočila sa ozbiljnim egzistencijalnim problemima, budući da je zbog administrativne greške ostala...

Putin primio i drugu dozu vakcine protiv koronavirusa

U govoru na sastanku Ruskog geografskog društva, Putin je izrazio nadu da će broj zaraženih početi opadati...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare