Izvor:Mina

NAUČNA KONFERENCIJA CSA: Predstavljeno 60 istraživačkih radova

Godišnja naučna konferencija Crnogorske sportske akademije (CSA) pod nazivom ''Sport, fizičko vaspitanje, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive'' završena je dodjelom nagrada mladim istraživačima, a ugostila je 127 autora i koautora sa ukupno 60 prijavljenih radova.

Kako je saopšteno iz Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, konferenciji su prisustvovali učesnici iz 26 država sa četiri kontinenta.

Navodi se da je Federacija međunarodnog fizičkog obrazovanja (FIEP) održala svoj 16. kongres u okviru programa konferencije Crnogorske sportske akademije i na taj način doprinijela podizanju njenog kvaliteta.

“Jedan od ključnih ciljeva Crnogorske sportske akademije je promocija mladih istraživača i žena istraživača i afirmacija podsticaja najsavremenijim istraživanjima”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik konferencije Duško Bjelica uručio je nagradu za mlade istraživače Barbari Gilić sa Kineziološkog Fakulteta, Univerziteta u Splitu.

Navodi se da je nagradu za najbolji rad u konkurenciji žena istraživača dobila Dana Masarykova sa Pedagoškog fakulteta, Univerziteta u Trnavi.

“Dodjelom nagrada okončan je rad konferencije Crnogorske sportske akademije a sažeci svih prezentovanih i prihvaćenih radova biće objavljeni u posebnom izdanju – suplementu časopisa MJSSM koji se nalazi u WOS-u u bazi ESCI liste naučnih časopisa”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su poseban pečat uspješnom okončanju tog međunarodnog naučnog skupa dali Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Evropski koledž sportskih nauka i Crnogorski olimpijski komitet.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare