NVO Atelje22: Otvoreni pozivi iz oblasti audio vizuelnog stvaralaštva namijenjeni mladima

Take Me Back Home i Invisible cities su otvoreni pozivi kroz koje NVO Atelje22 želi omogućiti mladim, kreativnim ljudima da prezentuju svoje ideje i učeštvuju u nizu kuturnih manifestacija koje će biti organizovane u periodu maj/jun 2021 godine.

Inicijativa je podržana i kofinansirana od strane Princ Claus Fondacije, u sklopu projekta Waiting For The Better Future, a sve sa ciljem da, kroz kreiranje međunarodnih dijaloga, kombinovanjem eksperimentalnih oblika obrazovanja doprinese razvoju kulturne scene Crne Gore.

“Cilj projekta je pozvati i usmjeriti posmatrača da se, na jedan sasvim drugačiji način sretne sa gradom, katapultirajući ga na putovanje, onoliko intimno koliko zajedničko, koje kombinuje stvarnost, figuraciju, apstrakciju i emocije. Namjera ovih projekata je da podstakne učesnike da preispitaju značenje „Kuće“ aktuelizujući povratak sebi kroz odnos sa prirodom, aktivirajući niz pitanja koja imaju za cilj da preispitaju naše tijelo kao alat za mapiranje svijeta koji nas okružuje. S toga ga zamišljamo kao niz site specific, interaktivnih instalacija kreiranih sa namjerom da oživi stare, napuštene građevine, oronule ulice i ponudi novi način čitanja istih..,”, poručila je predsjednica i osnivač NVO-a, vizuelna umjetnica Milica Janković.

Uz biografiju i portfolio potrebno je priložiti i nacrt projekta kao i snimak najmanje jedne kompozicije i/ili video rada. Poziv za prijavu je otvoren svim pojedincima i grupama umjetnika koji žive i rade na području Crne Gore: vizuelni umjetnici, arhitekte, scenografi i dramaturzi. Rok za prijavu je 31. 01. 2021 godine.

Izložbene i izvođačke kategorije: instalacije, objekti, skulpture, eksperimentalna arhitektura, ambijentalna umjetnost, makete, elektronska umjetnost, digitalna i kompjuterska umjetnost, eksperimentalni film, video umjetnost, kinetička umjetnost, animacija, eksperimentalna poezija (vizuelna, zvučna, gestualna, objektna itd.) interaktivna, performans, hepening, konceptualna umjetnost, lend art, bodi art, intervencije u prostoru, fotografija, ulična umjetnost, meil art i druge umjetničke forme.

Lista selektovanih umjetnika kao i članovi internacionalog žirija zaduženog za selekciju prispjelih radova biće zvanično objavljeni na web stranici organizacije. Učesnicima će biti obezbijeđeni troškovi materijala, instalacije kao i prostor za realizaciju projekta, ukoliko postoji potreba za istim.

Detaljnije opise projekata, tekuće i predstojeće aktivnosti, možete pratiti na web stranici http://www.atelie22.me/ i na stranicama društvenih mreža. Za sva dodatna pitanja vezana za projekat i eventualne predloge možete nas kontaktirati na e mail:n[email protected]; Instagram: atelie_22; Facebook: atelie22.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Stoltenberg: NATO je odobrio slanje dodatnih snaga na Kosovo

''Pozivamo sve strane da hitno deeskaliraju situaciju. Nastavljamo da pozivamo Beograd i Prištinu da se uključe u...

Instrumental koji smanjuje anksioznost za 60 odsto

U istraživanju o anksioznosti prije operacije je učestvovalo 157 odraslih osoba podijeljenih u dvije grupe.

Trend starenja u Crnoj Gori, procenat će rasti

Demografske projekcije Zavoda za statistiku Crne Gore govore da će se taj procenat u bućnosti samo povećavati.

Teroristički napad u Ankari: Aktivirali autobombu kod turskog parlamenta

Uzrok eksplozije u području u blizini parlamenta i Ministarstva unutrašnjih poslova nije odmah poznat. Nema trenutnih izvještaja...

Četiri promocije i tribina u završnici Sajma knjiga

Sat kasnije biće promovisana knjiga "Pjesnički savršen tromb", autora Andrije Radovića. S Radovićem...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare