Od ideje do biznisa: “Mala filmska kuća” Branislava Koćala

Režiser iz Nikšića Branislav Koćalo godinama se uspješno bavi foto i video produkcijom i pokrenuo je svoju firmu -Mala filmska kuća- koja proizvodi različite dokumentarne, igrane i komercijalne filmske forme – poput muzičkih spotova, kratkih videa ili dokumentarnih filmova.

Od ideje do biznisa: Uspješne priče preduzetnika iz Crne Gore

Veb sajt www.zatvojbiznis.me  nastao je kroz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Kancelarije UNDP-ja u Crnoj Gori, koje za cilj ima podršku preduzetništvu i malim biznisima u našoj državi.

ZZZCG, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, realizuje 3,5 miliona eura vrijedan projekat „Program grantova za samozapošljavanje“, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU. UNDP preduzetnicima pruža mentorsku podršku kroz projekat „Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu“, koji finansira Austrijska razvojna agencija, a u okviru kog je podržana i izrada veb sajta.

Sajt je nastao kako bi na jednom mjestu bili dostupni savjeti i korisne informacije o biznisima podržanim kroz grant šemu, kako bi se doprinijelo većoj vidljivosti njhovih proizvoda i usluga i održivosti i uspjehu njihovih biznisa. Na sajtu se nalaze i uspješne priče korisnika grantova koji su, uz bespovratna sredstva EU u iznosu od 3.000 do 7.500 eura, iskoristili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao.

,,Program grantova za samozapošljavanje” sprovodi Zavod za zapošljavanje u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja. Projekat je dioPrograma EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra toplo i sparno, do 30 stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorolohiju i seizmologiju, poslijepodne u sjevernim, a tokom noći i u...

Predstavnik Stejt departmenta dolazi u Brisel na razgovore o...

Takođe, sa istog mjesta je podvučeno da SAD podržavaju ponudu EU da u predstojećoj sedmici Brisel bude...

Jak zemljotres pogodio Filipine

Epicentar zemljotresa je bio u Mindoro provinciji, a osjetio se i u Manili. Filipini...

Vuković: Uređenje fasada na podgoričkim ulicama – fenomenalan učinak

Gradonačelnik Vuković je saopštio i uporedne podatke koliko je urađeno od 2019. do 2021. godine.

Valenski: Došlo je do konfuzuje o buster dozi vakcine...

Za sada je odobrena samo buster doza kompanija Fajzer/Bajontek. Prošle nedjelje, Valenski se složila...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare