Potpredsjednica Opštine Bar meta medijskog linča zbog komentara o Vučiću: ”Javno žigosati i staviti na stub srama…”

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović nova je meta neumornih raspirivača mržnje i propagandista nacionalizma. Lider hajkača IN4S iskoristio je komentare Spičanović sa društvene mreže Fejsbuk, izvlačeći ih iz konteksta, te objavio tekst u kome se navodi da je ona skandalozno komentarisala tematiku filma ''Dara iz Jasenovca''. Spičanović je u jednoj prepisci zapravo komentarisala izjavu Aleksandra Vučića, da je on inicijator ovog projekta, ne dovodeći u pitanje zločin koji je prikazan u filmu.

Prethodno je Spičanović na svom Fjesbuk profilu objavila i kratak osvrt na pomenuti film.

Nakon što je prateći prijeteće i užasne komentare i kompletnu propagandnu mašineriju koja je raspirivala nove podjele u ionako polarizivanom društvu, komentarisala to, uslijedio je medijski linč. Komentari su izdvojeni bez prepiske i konteksta i predstavljeni kao govor mržnje u već pomenutom mediju, iako se niti jedan ne tiče ni samog filma, ni tematike direktno, već pratećih populističkih reakcija i netrpeljivosti koje su buknule.

A ovako to izgleda na portalu IN4S, čiji tekst je izazvao brojne prijetnje i uvrede, koje su njihovi čitaoci uputili Tanji Spičanović.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on inicijator snimanja filma ”Dara iz Jasenovca”, te da je ponosan na tu činjenicu.

Uprkos tome što Spičanović svojim komentarima nije polemisala o sadržini filma i njegovoj tematici, uslijedile su huškačke poruke na društvenim mrežama, a pojedini portali prenosili su ”skandalozne” objave i tražili njenu ostavku zbog ”podržavanja komentara”.

Ne treba isključiti i činjenicu da se sa istih tih medijskih adresa afirmišu i odobravaju najgrublje uvrede za druge narode.

”Ološ treba javno žigosati… poraziti ih da se nikad više ne oporave”, napisao je jedan od korisnika na ovoj društvenoj mreži.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Za mjesec od korone umrlo 210 osoba

U februaru je urađeno 52.847 testova na koronavirus, što je za 8,71 odsto više u odnosu na...

Opština Ulcinj traži da se zatvore škole, vrtići, zabrane...

I pored preduzetih mjera, kako piše portal Ulcinj info, epidemiološka situacija u ovoj opštini je alarmantna.

Zeković: Da im je stalo do zdravlja građana, Vlada...

On je naveo da ministarka zdravlja svakog dana, bar jednim postupkom, doprinosi urušavanju sistema zdravstvene zaštite, afirmisanju...

STANDARD OBAVIJESTIO INSTITUCIJE: Na biračkom spisku u NIKŠIĆU upisana...

Portal Standard neće objaviti sporna imena, koja se nalaze...

Od ponoći skuplje sve vrste goriva

Litar BMB 98 poskupće tri centa i koštaće 1,30 eura, dok će litar  BMB 95 koštati 1,27...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare