Dušku Bjelici u Finskoj uručena najprestižnija nagrada “FIEP Europe Thulin Award”

Na 32- gom svjetskom kongresu FIEPS i 15 - tom evropskom kongresu najprestižnija nagrada ''FIEP Europe Thulin Award'' dodijeljena je crnogorskom naučniku prof. dr Dušku Bjelici, redovnom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i predsjedniku Crnogorske sportske akademije od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta - FIEPS EUROPE.

Finski grad Vierumaki bio je domaćin ovog grandioznog skupa na kojem je profesor Bjelica primio ovo laskavo priznanje iz ruku prof. dr Branislava Antale, potpredsjednika FIEPS-a, u okviru ceremonije otvaranja svjetskog kongresa.


“FIEP Europe Thulin Award” je priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje su dale nemjerljiv doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na evropskom nivou iz oblasti sportskih nauka. Učesnici najznačajnijeg svjetskog kongresa FIEPS imali su trodnevni stručni rad , a u toku trajanja istog profesor Bjelica je imenovan i za nacionalnog delegata FIEPS -a. FIEP (Federation Internationale D”education Phisique) je osnovan još davne 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.


Inače, profesor Bjelica je do sada kao autor i koautor objavio 74 knjige koje su univerzitetski udžbenici , naučne studije , naučne monografije i serijske publikacije. Urednik je , recenzent i član redakcije mnogih međunarodnih naučnih časopisa. Objavio je preko 400 naučnih radova među kojima su i oni u najprestižnijim svjetskim naučnim časopisima koji su dostupni u najprestižnijim svjetskim bazama.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nije prošao predlog o promjeni dana Opštine Pljevlja

Predlagači promjene dana opštine Pljevlja nisu imali potrebnu većinu, jer su pored opozicionih...

U Višem tužilaštvu formiran predmet povodom smrti bebe u...

"Od strane tužilaštva je data naredba za obdukciju tijela bebe, koji zapisnik o...

Objavljeni konkursi za upis: Za master 1.760, za specijalističke...

“Konkursi su objavljeni u prilogu ove vijesti i u dnevnim novinama koje izlaze...

Orban: Briselski migracioni pakt propao, migranti su prešli rubikon

Orban je na društvenoj mreži "X" naglasio da je vrijeme da se svi...

Ministar Đeka za Standard: Odgovor na teroristički čin pokazao...

"Terorističi čin koji je, uz žaljenje za nevine žrtve, pokazao zrelost države Kosovo i kao bumerang se...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare