Dušku Bjelici u Finskoj uručena najprestižnija nagrada “FIEP Europe Thulin Award”

Na 32- gom svjetskom kongresu FIEPS i 15 - tom evropskom kongresu najprestižnija nagrada ''FIEP Europe Thulin Award'' dodijeljena je crnogorskom naučniku prof. dr Dušku Bjelici, redovnom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i predsjedniku Crnogorske sportske akademije od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta - FIEPS EUROPE.

Finski grad Vierumaki bio je domaćin ovog grandioznog skupa na kojem je profesor Bjelica primio ovo laskavo priznanje iz ruku prof. dr Branislava Antale, potpredsjednika FIEPS-a, u okviru ceremonije otvaranja svjetskog kongresa.


“FIEP Europe Thulin Award” je priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta koje su dale nemjerljiv doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na evropskom nivou iz oblasti sportskih nauka. Učesnici najznačajnijeg svjetskog kongresa FIEPS imali su trodnevni stručni rad , a u toku trajanja istog profesor Bjelica je imenovan i za nacionalnog delegata FIEPS -a. FIEP (Federation Internationale D”education Phisique) je osnovan još davne 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.


Inače, profesor Bjelica je do sada kao autor i koautor objavio 74 knjige koje su univerzitetski udžbenici , naučne studije , naučne monografije i serijske publikacije. Urednik je , recenzent i član redakcije mnogih međunarodnih naučnih časopisa. Objavio je preko 400 naučnih radova među kojima su i oni u najprestižnijim svjetskim naučnim časopisima koji su dostupni u najprestižnijim svjetskim bazama.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare