test

Radulović: Zakonom o državljanstvu ne može se uređivati biračko pravo

Standard

21/06/2024

13:58

Ostaje nada da će premijer Spajić ubuduće konsultovati relevantne pravne poznavaoce ove teme, saopštio je predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović.

“Na bazi, moguće nedovoljno jasno saopštene izjave, “prve” adrese izvršne vlasti, prvo šta se uočava da premijer nije konsultovao svoje (ustavno) pravne savjetnike ili je vrlo loše savjetovan, jer `ponuđeno rješenje` je neustavno i nesaglasno sa članom 45 Ustava Crne Gore. Ovom, površno saopštenom stavu, mora se dodatno prigovoriti na činjenici da se Zakonom o državljanstvu ne može (suprotno Ustavu) uredjivati biračko pravo.” saopštio je Radulović.

Predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore, poručio je premijeru Spajiću da se ubuduće kosultuje sa relevantnim pravnicima.

“U uvjerenju, da se radi ili o lošoj interpretaciji ekonomiste koji je objašnjavao “vrlo složene pravne institute” ili nedovoljno pripremljenoj inicijativi ostaje nada da će premijer ubuduće konsultovati relevantne pravne poznavaoce ove teme”, poručio je Radulović.
Prof dr Branislav Radulović Predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore

Izvor (naslovna fotografija):

foto Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)