Sindikat medija: Uvrstiti medijske radnike među prioritete za vakcinaciju

Sindikat medija Crne Gore, kao organizacija koja okuplja više od polovine zaposlenih u medijima, uputila je danas inicijativu ministarstvu zdravlja da se medijski radnici uvrste u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv covid-19 infekcije, saopšteno je iz Sindikata.

Kako je javnost informisana, Nacionalna strategija za imunizacije protiv covid-19 infekcije,  usvojena je na sjednici Vlade Crne Gore prošle sedmice. U tom, kao ni u propratnim dokumentima u kojima su navedene prioritetne grupe za vakcinaciju, ne pominju se medijski radnici kao prioritet, što je bio slučaj sa nekim državama u regionu.

“SMCG  podsjeća da su medijski radnici, pored drugih profesija, od izbijanja covid krize, na prvoj liniji odbrane sa važnim zadatkom pravovremenog informisanja naših sugrađana. Mnoge naše kolege i koleginice radile su bez slobodnog dana, u neizvjesnim uslovima, što ih nije spriječilo da budu na visini zadatka i da građanima i građankama donose svakodnevno vijesti o virusu i aktivnostima Vlade i nadležnih tijela u borbi protiv njega. Bez naših kolega i koleginica stanovništvo bi ostalo uskraćeno za veoma važne informacije tokom gotovo deset mjeseci. Sve ove aktivnosti podrazumijevaju svakodnevni kontakt sa velikim brojem ljudi i izvještavanje i iz područja u kojima je velika rasprostranjenost virusa”, poručuju iz Sindikata.

SMCG je pozvao ministarku zdravlja, Jelenu Borovinić Bojović, da revidira Akcioni plan vakcinisanja, na način da uključi medijske radnike kao prioritet, koji bi se, preko svojih redakcija dobrovoljno prijavljivali za vakcine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spajić: Crna Gora neće imati novih dugova, zaduženjem želimo...

''Iako smo dobro krenuli sa smanjenjem zaduženja, stiže na naplatu još nepovoljnih kredita. Današnjim amandmanom hoćemo da...

Novinari francuskog magazina Le Figaro u posjeti Crnoj Gori

Kako je saopšteno iz NTO, sa crnogorskom turističkom ponudom, kroz članak koji će biti objavljen na deset...

Konjević: Vlada traži odobrenje za zaduženje, a juče izgubila...

''Hitna sjednica Odbora za ekonomiju u 12 sati. Vlada bez ozbiljne rasprave u Parlamentu, na dan glasanja,...

Veselin Drljević predsjednik Savjeta RTCG-a

Predsjedavajući sjednicom Žarko Mirković kazao je da neće predlagati i glasati za predsjednika...

Čađenović: SPC da ne učestvuje u propagandi koja provocira...

''Zaista je skandalozno da se SPC, ispostavlja kao promoter osobe koja je pokazala...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare