(VIDEO) MRAK SREDNJEG VIJEKA ŠIRI SE CRNOM GOROM: Iguman manastira Podmaine Rafailo Boljević prosvjetne radnike nazvao smrdonoscima

Da se SPC u Crnoj Gori odavno uključila u društveno političke tokove nije neka tajna. Pozivaju za koga da se glasa, Vlade se sastavljaju u manastirima, traže se blagoslovi za raznorazne državne poslove i osvještavaju se trajekti. To je Crna Gora nakon 30.avgusta ona koja sanja ulazak u EU sekularna građanska, no nažalost samo na papiru. U stvarnosti isti ti građani žive mračno doba srednjeg vijeka u kom se crkva pitala za baš sve, kao što se danas pita u Crnoj Gori.

Video snimak nepoznatog datuma nastao u manastiru Podmaine pokazuje baš to. U njemu iguman tog manastira Rafailo Boljević u ekstazi pravi srpdnju od đačkog doba, ruga se nauci i prosvjetne radnike od učitelja preko nastavnika pa do profesora naziva smrdonoscima i smrodonosnicama.

Jer zašto i ne bi kad mu može biti. Kad se Vlada sastavlja u manastiru kad se za istu traži blagoslov sveštenih lica, onda može i on da se ruga obrazovanju, prosvjetnim radnicima, istim tim ljudima koji su učili, sticali znanja da bi mogli na druge generacije da ih prenesu.

Ali došlo je vrijeme da se zapitamo kome vjerujemo, njemu ili sopstvenim očima, jer sve što smo učili uskoro izgleda neće važiti.

Ostalo je samo da naučne knjige počnu da se spaljuju na lomači i da čitamo samo one koje nam SPC propiše kao obaveznu terapiju egzorcizma nauke i znanja iz svih nas.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest

2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Velimir
Velimir
05/04/2023•09:05 09:05

Dje popovi kolo vode
Nema pravde nit slobode!

Mičko
Mičko
05/04/2023•07:06 07:06

Mi koračamo sigurnim putem ka srednjem vijeku!