(VIDEO) Odnijeli na poklon dvije flaše bezolovnog goriva: Omladina SD-a performansom čestitala Spajiću poskupljenje goriva

Predstavnici Omladine Socijaldemokrata Crne Gore (SD) su organizovanjem performansa čestitali ministru finansija Milojku Spajiću novo poskupljenje goriva performansom kojim su, bezuspješno, pokušali da mu uruče dvije flaše bezolovnog goriva.

Gorivo je, podsjetili su iz Omladine SD-a, od dolaska nove Vlade poskupilo za 30 centi po litru.

Predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, Nikola Zirojević, ironično je rekao da je poskupljenje goriva jedno od predizbornih obećanja koje su partije vlasti dale građanima Crne Gore.

”Zaista jesmo dostigli Luksemburg. Nijesmo ga samo dostigli, već smo ga i prestigli zbog toga što je gorivo u Crnoj Gori danas skuplje nego u Luksemburgu. Kakav je životni standard u Luksemburgu građanke i građani Crne Gore dobro znaju, a ja mogu reći, iz komunikacije sa prijateljima iz dijaspore koja živi u Luksemburgu da su prosto začuđeni kako mi uopšte imamo novca da upalimo automobile, a kamoli da ih vozimo”, rekao je Zirojević.

On je izjavio da ovaj performans može biti i svojevrsna čestitka tome što je socijalni savjet usvoji famozni, neostvarivi Maršalov plan koji je spisak lijepih želja, izrazivši žaljenje što je Crna Gora ostvarivanje planova ministra finansija počela dostizanjem standarda cijena EU i Luksemburga, a ne životnog standarda i standarda mjesečnih zarada.

Nakon što im je pripadnik Uprave policije koji vrši obezbjeđenje objekta u kojem se nalazi Ministarstvo finansija saopštio da ne mogu ući u zgradu, već da je potrebno da pošalju zahtjev za prijem, s obzirom da su ministar i njegovi saradnici zauzeti prisustvom na sastancima, Zirojević je naglasio da su predstavnici Omladine razmišljali da ministru poklone dvije flaše ulja, ali da su se, s obzirom da je to prilično skupa investicija, ipak odlučili na malo skromniji poklon, dvije flaše bezolovnog goriva.

Iz Omladine Socijaldemokrata su podsjetili da, nakon posljednjeg poskupljenja, bezolovni 98 košta 1,46 eura (poskupljenje za 27 odsto), bezolovni 95 1,43 eura (poskupljenje za 29 odsto), a dizel 1,3 eura (poskupljenje za 31 odsto).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zelenski: Razgovor sa Putinom neminovan da bi se rat...

On je kazao da postoje stvari o kojima treba pričati sa ruskim liderom. "Ne...

KCCG o požaru u Centru za patologiju: Nema povrijeđenih,...

Povrijeđenih, kako ističu, nema, a materijalna šteta i uzrok požara biće utvrđeni u zakonskim procedurama.

VIVUM: Solisti, kamerni i horski ansambl i kamerni orkestar...

Završni koncert projekta VIVUM u okviru kojeg učestvuju učenici pet srednjih muzičkih škola iz Crne Gore biće...

Energetika treba da bude lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore...

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, rekao je da su, kada je riječ o solarnim panelima, pobjednici...

Đukanović u Jerevanu bodrio Edina Alkovića, na poziv Bokserskog...

Predsjednik Đukanović je u četvrtfinalnom meču bodrio crnogorskog boksera Edina Alkovića.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare