PANDEMIJA U BIJELOM POLJU NAJVIŠE UTICALA NA UGOSTITELJE: Šteta načinjena i obustavljanjem projekata od strane Vlade

Epidemiološka situacija u Bijelom Polju je u posljednje vrijeme pod kontrolom, na šta ukazuje nizak broj oboljelih na dnevnom nivou. Prema posljednjem presjeku broja vakcinisanih koji je od strane Doma zdravlja Bijelo Polje dostavljen Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje, broj ukupno vakcinisanih u toj opštini I dozom vakcine iznosi 15.162 lica, II dozom je vakcinisano 14.700 lica, prema podacima iz februara.

Na jučerašnji dan na infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Bijelo Polje od posljedica zaraze koronavirusom liječila su se dva pacijenta.

”Uticaj pandemije na privredne aktivnosti u Bijelom Polju je bio izražen prije svega  kroz uticaj epidemioloških mjera na ugostiteljstvo koje je vrlo učestala privredna aktivnost u Bijelom Polju. Takođe, imajući u vidu da je jedan od razloga zbog čega  je obustavljeno izvršenje planiranih investicija iz kapitalnog budžeta u prethodnoj godini od strane Vlade Crne Gore isticana i posljedica epidemije koronavirusa, zaključak je da je šteta po kompletni privredni ambijent Bijelog Polja enormno visoka, a da će posledice po socio-ekonoimski status stanovništva biti dugotrajne (nije nastavljeno sa realizacijom kapitalnih projekata Đalovića pećina i Ski centar Cmiljače)”, odgovorili su Standardu iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje.

Kako navode, veliki broj kulturnih manifestacija je održan pod ograničavajućim uslovima, uz smanjen broj posjetilaca.

”Samim tim, djelimično je uskraćeno masovno konzumiranje kulturnih sadržaja kao jedan od osnovnih ciljeva velikog broja manifestacija koje organizujemo u našem gradu. Ipak veliki broj kulturnih manifestacija po kojima je naš grad daleko poznat smo kvalitetno organizovali u prethodnoj godini. Isti je slučaj i sa sportsko- rekreativnim događajima koji su bez obzira na ograničenja uspješno realizovani”, kazali su nam iz Opštine.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rusija obustavila isporuku gasa Finskoj

Rusija zahtijeva od evropskih zemalja da plate isporuku ruskog gasa u rubljama zbog sankcija uvedenih zbog invazije...

Bajdenu, Blinkenu i Bernsu zabranjen ulazak u Rusiju

Ova zabrana ima simboličan efakat i dio je konstantnog pogoršanja odnosa između Rusije sa jedne i SAD...

Korona presjek: 58 novooboljelih, bez preminulih

Prema podacima IJZ oporavilo se još 59 pacijenata, a trenutno oboljelih je 539.

PROSLAVE ŠIROM CRNE GORE: Perper na Cetinju, Dino Merlin...

U čast Dana nezavisnosti širom Crne Gore organizovane su proslave. Tako prijestonica Cetinje proslavu Dana nezavisnosti obilježava nizom manifestacija,...

BAJDEN POTPISAO ZAKON: Od SAD-a 40 milijardi dolara pomoći...

Američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je zakon usvojen u Kongresu SAD koji obezbjeđuje...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare