SPC NA DRŽAVNE JASLE: U učenički dom u Beranama smjestili 40 gostiju iz Srbije koji dolaze na ustoličenje

U Univerzitetskom centru JU Dom učenika i studenata Berane, po nalogu direktora Gorana Kikovića, spremno je 40 kreveta, da primi isto toliko gostiju iz Srbije, koji dolaze kako bi sjutra prisustvovali ustoličenju novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Đurđevi stupovi, saznaje Standard.

Prema informacijama koje je Standard dobio iz pouzdanih izvora, Kiković do ovog trenutka za korišćenje studentskih soba nije tražio saglasnost nadležnog Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, niti je o tome informisao članove Upravnog odbora.

Gosti SPC koji dolaze iz Srbije, u noći između subote i nedjelje, njih 40, biće smješteni na studentskom dijelu Doma u Beranama.

Kako saznajemo, prespavaće u Domu, gdje im je obezbijeđen i doručak, nakon čega će poći na ustoličenje Metodija u manastiru Đurđevi stupovi.

Nije poznato ko su tačno gosti koje Crkva smješta u učenički dom, međutim, kako nam je rečeno SPC je danima unazad Kikoviću davala uputstva, kako bi obezbijedio sve gore navedeno.

Standard je danas uputio pitanja Ministarstvu, kako bi saopštili da li su upoznati sa ovim slučajem, te šta će preduzeti. Takođe, da li će direktor Kiković snositi posljedice ukoliko se utvrdi zloupotreba Doma.

Podsjetimo, ustoličenje izabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija održaće se u nedelju, 26. septembra, 2021. godine u manastiru Đurđevi Stupovi. Svečani čin ustoličenja od 9 sati predvodiće Porfirije, koji danas stiže u Berane.

Porfirije danas stiže u Berane

Direktor Doma Goran Kiković jedan je od osnivača Srpskog kulturnog centra ,,Župan Prvoslav“, koja je predložila da beranska ulica ponese ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Takođe, kako je Pobjeda ranije pisala, Goran Kiković, koji je po struci istoričar, već 18 godina revizionističkim tretiranjem istorije potencira ideju da se četničkom komandantu Pavlu Đurišiću, poznatom po ratnim zločinima u Drugom svjetskom ratu, podigne spomenik u Beranama. Kiković je jedan od organizatora četničkih skupova koji se od 2003. godine organizuju u Gornjem Zaostru u blizini Berana gdje je tokom rata bio štab Pavla Đurišića.

A.T.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ministar spoljnih poslova: Plašimo se ruske invazije na Poljsku

"Možemo samo da sanjamo da će se Rusija promijeniti odmah nakon dogovora o prekidu vatre jer će...

Pušten u rad novi vodovod na Dajbabskoj gori: Vodu...

„U pitanju je jedan od najznačajnijih projekata koje smo realizovali ne samo ove godine, nego u toku...

Šćekić: Iz medija sam saznao za povlačenje Prijedloga zakona...

" Svakako ćemo imati razgovor na sjednici Vlade o tome već u četvrtak i dobićemo punu informaciju",...

Abazović sa predsjednikom Estonije: Značaj saradnje u okvirima globalne...

Sagovornici su konstatovali da danas, Crna Gora i Estonija, kao saveznici u NATO, sarađuju u okvirima važnim...

Glavni odbor Force: Kandidat za predsjednika Skupštine opštine Ulcinj...

Ardian Mavrić je, kako se navodi, rođen 1981. godine, diplomirao je kompjuterske nauke 2005. godine.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare