Akcija “Levant”: Novljani pušteni pa opet uhapšeni, osumnjičeni za ulično rasturanje kokaina

Nakon saslušanja kod istražnog sudije podgoričkog Više suda, uhapšeni u akciji Levant pušteni su da se brane sa slobode. Nakon toga ta odluka je poništena jer je Sud prihvatio kao osnovanu žalbu tužilaštva i oni su opet uhapšeni i biće sprovedeni u istražni pritvor, saznaje Standard.

Podsjećamo, 18. novembra u Herceg Novom uhapšen je Bigović Milovan, Bigović Radomir, Bigović Dragan, Bigović Ivan, Šuković Vitorio, Bigović Milan, Bogdanović Nebojša. Istragom je obuhvaćen i Bigović Željko i Ivović Nikola. Ivović se nalazi zatvoru. Nakon ranijeg saslušanja kod tužioca, Bigović Željko i Bogdanović Nebojša pušteni su da se brane sa slobode. Za ostala lica tada je bilo određeno je tužilačko zadržavanje. Kao organizator ove kriminalne organizacije, prema nezvaničnim informacijama, u istrazi policije označen je Milovan Bigović.

PRESTRESI NA VIŠE LOKACIJA

“Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršioca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima”, naveli su tada u današnjem saopštenju iz Uprave policije. Policija je podnijela krivične prijave protiv M.B. (34), R.B. (28), D.B. (29), I.B. (29), V.Š. (24), M.B. (33) i N.I. (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Sprovedenom kriminalističkom obradom i preduzetim službenim mjerama i radnjama policija je došla do sumnje da je M.B. (34) tokom 2018. i 2019. godine organizovao kriminalno udruženje koje je djelovalo u dužem vremenskom periodu, čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a sve radi realizacije kriminalnog plana koji se odnosio na prodaju opojnih droga kokain i marihuana na području Herceg Novog. Sprovodeći u djelo kriminalni plan, kako se sumnja, ova lica su imala jasne uloge i zadatke u vršenju krivičnih djela, počev od nabavke droge za dalju prodaju, prepakivanja i skrivanja opojnih droga, ugovaranja prodaje, posredovanja u prodaji droge, vođenja evidencija, primopredaje droge krajnjim kupcima i preuzimanja novca stečenog prodajom narkotika”, istakli su ranije iz policije.

Policija je tokom pretresa koji su sprovedeni danas kod osumnjičenih pronašla i oduzela više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motorcikla, određenu količinu novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovore o nepokretnostima. Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Ovo je vremenska prognoza za sjutra

U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom.

Vučić: To je neprijateljski čin Crne Gore, užasnut sam

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da protjerivanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori nije bio prijateljski čin.

Zahvaljujući dronu, poslije 33 godine naučnici zavirili u černobiljski...

Prvi put poslije 33 godine, zahvaljujući snimcima koje je specijalno konstruisani dron „Elios 2“ načinio u petom...

U Sloveniji tvor zaražen koronavirusom

U Sloveniji je prvi put potvrđen slučaj zaraze novim korona virusom kod neke domaće životinje, a riječ...

Živjeli zajedno 52 godine, korona ih ubila za dvije...

Koronavirus ubio je bračni par koji je živio više od pola vijeka zajedno u samo dvije nedelje...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare