Cetinje: Aktivirana bomba ispod blindiranog vozila, Drecun i Mašanović bez povreda

Eksplozivna naprava aktivirana je večeras ispod blindiranog vozila marke 'Audi' u cetinjskom naselju Bajice, saznaje portal Standard.

Kako saznajemo, u automobilu su u tom trenutku bili Nikola Drecun i Igor Mašanović koji slove za pripadnike kavačkog klana.

Prema trenutnim informacijama, u eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Oštećena su vrata na vozilu.

Na mjestu eksplozije su inspektori i forenzičari, a ulica je blokirana. 

Na Cetinju je i državna tužiteljka podgoričkog Višeg državnog tužilastva Ana Kalezić, kao i vještak za požare i eksplozije, javlja RTCG.

“Odmah po zaprimljenom obavještenju izašla sam na lice mjesta i sa službenicima Uprave policije i vještakom zaštite od požara je eksplozija obavila uviđaj. Sa lica mjesta izuzeti su potrebni tragovi, pronađeni dokazi koji će biti predmet forenzičkih vještačenja. Nakon izvršenih vještačenja znaće se nešto konkretnije u ovom događaju”, saopštila je Kalezićeva.

Uslijediće, dodala je, dalje mjere i radnje koje će, nada se, dovesti do razotkrivanja kompletnog ovog događaja.

Vozilo je odvezeno sa mjesta eksplozije na dalju istražiteljsku obradu.

Igoru Mašanoviću, Mariju Miloševiću i Vukanu Vujačiću sudi se pred Višim sudom u Podgorici zbog ubistva Radomira Đuričkovića 2016. godine na Cetinju.

Milošević, Vujačić i Mašanović optuženi su da su kao saizvršioci ubili Đuričkovića i sa umišljajem doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Nikola Drecun se tereti da je pripadnik 23-člane kriminalne organizacije koju su formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović, a koja se tereti za više krivičnih djela. On je iz Istražnog zatvora izašao 11. novembra.

Optužnicom SDT-a su pored Drecuna, Mujovića i Rafailovića, obuhvaćeni i Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Tužilaštvo ovu grupu povezuje za pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad na ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića, podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića…

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare