test

Đukanović: Očekujemo da se u narednih par dana Tužilaštvo izjasni na predlog ukidanja pritvora Dušku Kneževiću

Standard

28/05/2024

20:12

Advokat Duška Kneževića, Zdravko Đukanović, kazao je da su juče bili u Višem sudu u Podgorici radi provjere u kojoj fazi se nalazi njihov predlog za određivanje jemstva kako bi se ukinuo pritvor Dušku Kneževiću. Đukanović navodi da ih Tužilaštva još nisu zvali da se izjasne na okolnosti slučaja `plava torba` i afere `prvi million`, ali ističe da taj poziv očekuje u narednih par dana.

Iznos od 75 hiljada funti, koliko odbrana Duška Kneževića nudi kao jemstvo da bi se njihov klijent branio sa slobode, je dovoljan jer je usklađen s presudom koja je Kneževiću izrečena pred sudom u Velikoj Britaniji, navodi Đukanović za Gradsku TV.

,,Trebalo bi do kraja nedjelje da se odlučuje po ovom našem prijedlogu. Prethodno bi Duško Knežević, u skladu sa zakonom morao da bude saslušan na te okolnosti. I to bi trebalo da bude u naredna dva, tri dana“, objašnjava advokat.

Đukanović navodi da pozive iz Tužilaštva za slučajeve koji drmaju Crnu Goru, a Knežević prema sopstvenim tvrdnjama ima dokaze, još nisu dobili. Odbrana će insistirati i na 24-oročasovnom obezbjeđenju Kneževića.

,,Smatramo da mu je bezbjednost ugrožena. Mislim da jednaka saznanja ima i Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore. Po našim saznanjima, oni su radili bezbjednosnu procjenu koja potrvđuje ove naše navode, ali nam oni tu procenu iz nekog razloga do sada nisu dostavili“, navodi Đukanović.

Đukanović zaključuje da je njihov interes da se krivični postupci što prije završe gdje će, kako poručuje, Knežević dati veliki doprinos.

Izvor: Gradski

Ostavite komentar

Komentari (0)