(VIDEO/FOTO) Kašćelan, uz pratnju jakih policijskih snaga, priveden na saslušanje u Tužilaštvo

Jedan od vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan i još sedam pripadnika te organizovane kriminalne grupe iz Kotora privedeni su upravo na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo uz pratnju, do zuba naoružane, policije.

Policija je, neposredno prije dovođenja članova kavačkog klana u SDT, blokirala cijeli kvart oko zgrade Tužilaštva, uključujući i Karađorđevu i ulicu Slobode.

Inače, u akciji koju je policija izvela sinoć u Kotoru uhapšen je jedan od vođa kavačana Slobodan Kašćelan, a sa njim su uhapšeni i Krsto Maroš, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković iz Herceg Novog, i još par osoba.

Podsjećamo, Kašćelan je bio meta ubistva planiranog za 22. januar, koje je crnogorska policija spriječila.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da je Slobodan Kašćelan trebalo da bude ubijen dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Višem sudu u Podgorici.

Prema informacijama iz istrage, plan je bio da se Kašćelan ubije aktiviranjem eksplozivne naprave teške 3,2 kilograma kada se njegov automobil zaustavi na jednom od semafora u Podgorici. Tog dana bilo je zakazano suđenje Kašćelanu po optužbi za pranje novca, ali je odloženo.

Sumnja se da su neposredni izvršioci, odnosno ova kriminalna organizacija, za djelo u Tivtu trebali da dobiju između 700.000 i 1,3 miliona eura, za djelo koje je planirano u Podgorici 500.000 eura, dok je za djelo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 eura, i to samo neposrednim izvršiocima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Supruga El Čapa Guzmana osuđena na tri godine zatvora

Kazna je manja od četiri godine koju su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da...

Policija presrela kamione Bemax-a misleći da prevoze šljunak, našli...

Nakon pretresa u kamionima se ispostavilo da nije prevožen šljunak već takozvani agregat, eruptivni materijal od kojeg...

Uoči vjenčanja s Albertom princeza Šarlin tri puta pokušala...

I dok su prethodnih godina teme bile vanbračna djeca njenog supruga, posljednjih mjeseci medijske stupce princeza Charlene...

PREMINULA VLASNICA KTV TELEVIZIJE IZ ZRENJANINA

Televiziju KTV vodila je preko dvije decenije i zalagala se za istinito i pravovremeno izveštavanje.Gosti televizije KTV...

Bajčetić: DF neće glasati za inicijativu o nepovjerenju Vladi

Bajčetić je na Tviteru naveo da je Demokratska partija socijalista neprijatelj Crne Gore i sa njima DF...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare