test

Jelena Perović puštena da se brani sa slobode, negirala navode Tužilaštva

Standard

20/04/2024

08:18

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović je sinoć nakon saslušanja kod sutkinje za istragu Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše puštena da se brani sa slobode.

Jeleni Perović je oduzet pasoš i donijete su mjere nadzora – zabrana napuštanja stana, zabrana pristupa i sastajanja sa određenim licima.

“Odbijen je predlog SDT-a da se Jeleni Perović odredi pritvor, dok su prema njoj određene mjere nadzora zabrana napuštanja stana, zabrana pristupa i sastajanja sa određenim licima i oduzimanje putne isprave”, izjavila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda.

Advokat Jelene Perović, Nikola Martinović kazao je da direktorici ASK-a SDT stavlja na teret donošenje rješenja o zaradama, odnosno naknadama koje je imao Savjet agencije i donošenje rješenja o varijabilama za zaposlene u agenciji.

“Dakle, prisustvovao sam jednom saslušanju u kojem Specijalno državno tužilaštvo pokušava da vodi upravni postupak o tome da li su rješenja koje je Jelena Perović donosila zakonita ili nisu zakonita. Jelena Perović je negirala u cijelosti krivično djelo, nema ništa da krije, odgovarala je na svako pitanje tužioca i naravno saopštila mu je da sve ono što je donijela postoji u formi rješenja, postoji i u elektronskoj i u papirnoj arhivi agencije”, kazao je advokat.

Ona ja uhapšena prije dva dana, a Specijalno državno tužilaštvo SDT je tereti za zloupotrebu služebnog položaja u produženom trajanju.

Jeleni Perović je juče postupajući tužilac odredio tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Advokat Jelene Perović, advokat Nikola Martinović rekao je da je ona pred tužiocem negirala izvršenje krivičnog djela.

“Iz dokaza, podataka i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović kao službeno lice i javni funkcioner, u periodu od avgusta 2020. do februara 2024. godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 eura”, saopštio je juče portparol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Izvor (naslovna fotografija):

Jelena Perović; Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)