test

KATNIĆEVA DOPUNA IZJAVE: “Tragovi su mnogi do pećine…” (VIDEO)

S Rastoder

16/05/2024

11:12

Svaki iole objektivni konzument političkih prilika u Crnoj Gori, a i šire, nakon što je odgledao video snimak sa saslušanja bivšeg Glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, koje se nalazi u pritvoru, mogao je jasno da uoči razliku između profesora i učenika prava. U skoro sedmočasovnoj dopuni izjave Katnića, stvrai su igledale tako da bi čovjek pomislio da je bivši GSDT tek došao sa odmora, pun radnog elana, doduše neobrijan i u neformalnoj odjeći, a postupajući specijalni tužilac Miloš Šoškić kao da štrajkuje glađu, vidno nenaspavan i dekoncentrisan.

Katnić je vidno smršao uz bradu koja ga nikada nije krasila, ali je precizno sipao argument za argumentom, i kako reče jedan od pravnika nakon odgledanog snimka, razbio u paramparčad optužbe koje mu Šoškić stavlja na teret. Od navodnog pranja novca sa predugovorom i primanjem 30 hiljada eura od turskog državljanina, preko slučaja Duška Roganovića, do udruživanja u kriminalnu organizaciju – sve je to Katnić potanko objasnio i razobličio da je svaki laik mogao shvatiti i zaključiti da se iza optužnice protiv njega krije politička igra sa ciljem, kako reče bivši GSDT, “oburdavanja” sinonima za borbu protiv kriminala.

Čak i istorijske digresije kojima je Katnić, dok je bio GSDT, nervirao i provocirao one koji mu nijesu bili naklonjeni, pogađale su u centar, a šale i ironija tokom izjave bole su tačno tamo gdje treba. Jednostavno, Katnić se doimao miran i fokusiran, a pitanja specijalnog tužioca prilično naivna, kao ono, na primjer, o tome da li je prijavio kao poklon to što mu je kum Milan Mrvaljević sa njegovim mašinama na imanju dovezao zemlju i poravno je.

Interesantan je i dio u kojem Katnić, obrazlažući da nije imao dovoljno dokaza da izda naređenje da uhapsi Roganovića, rekao da bi ti isto bilo kao da je on reagovao na glasine, dok je bio GSDT, da je Šoškiću “kuću na moru napravio Ćoćo Bećirović”, ili onu da je poslovno povezan sa Savom Grbovićem, kao i onu da BIA ima snimke sa Zlatibora gdje je “Šoškić u društvu sa onom Hrkalovićkom”…

Podsjetimo Katnić je 26. aprila uputio pismo glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću u kojem je zahtijevao da bude što hitnije pozvan u Specijalno državno tužilaštvo kako bi dopunio izjavu koju je dao 14. aprila, kada je i uhapšen.

On je tada od Novovića zahtijevao da bez odlaganja bude pozvan u SDT na okolnosti krivičnih djela koje mu se stavljaju na teret, a radi dopune izjave koju je dao prilikom prvog saslušanja, te izjašnjenja u vezi sa finansijskom istragom koja se protiv njega vodi u tom Tužilaštvu.

Pobjeda je sinoć eksluzivno objavila izvode iz video snimka dopunjene Katnićeve izjave, koju je dao pred specijalnim tužiocem Milošem Šoškićem 3. maja.

Ostavite komentar

Komentari (0)