test

Đukanović: Progon Kneževića počeo nakon odbijanja da lažno optuži vozače Atlas grupe

Standard

02/05/2024

16:34

U iskazu pred sudijom Višeg suda u Podgorici okrivljeni vlasnik Atlas grupe kazao je da je odbio da lažno optuži dio zaposlenih u svojoj kompaniji da su prali novac za bivši opozicioni Demokratski front, nakon čega je nastupio policijsko tužilački progon.

To je Portalu RTCG kazao Kneževićev branjenik Zdravko Đukanović u telefonskoj izjavi.

Odbrana Kneževića tvrdila je da je Milivoje Katnić od privedenih vozača Duška Kneževića tražio, na nezakonit način da iznesu netačnu tvrdnju da je novac koji je namijenjen za potrebe DPS-a, a koji je iznuđen od Duška Kneževića, trebalo da bude predat Demokratskom frontu.

Prema njegovim riječima, Knežević je sudiji kazao da su svi veći biznismeni u Crnoj Gori morali da plaćaju reket vrhu Demokratske partije socijalista (DPS). Iznos reketa povećavan je srazmjerno poslovnim uspjesima i prihodima.

Kaže i da je on sam plaćao reket, i naglasio je da su svi biznismeni koji su preuzeli ključne resurse morali da budu politički podobni u odnosu na DPS.

Đukanović je potvrdio da će biti izjavljena žalba na odluku Višeg suda o potvrđivanju pritvora.

Advokatski tim predložio je jemstvo od 75. 000 funti, koliko je ono iznosilo u Velikoj Britaniji i danonoćnu policijsku pratnju i zaštitu iuz obavezu poštovanja zabrane napuštanja mjesta boravka.

Ponovio je da mu je bezbjednost ugrožena.

Advokat Đukanović najavio je organizovanje konferencije za medije Kneževićevog advokatskog tima sljedeće sedmice.

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je rešenje kojim je okrivljenom Dušku Kneževiću, vlasniku Atlas grupe, određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Knežević je u utorak uveče saslušan u Višem sudu, nakog što ga je Velika Britanija izručila Crnoj Gori.

Protiv Duška Kneževića su u Crnoj Gori podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)