test

Krivična prijava protiv Baranina: Osumnjičen za zelenaštvo, prijetio zbog duga…

Standard

08/11/2023

14:15

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.N. (26) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug” – Odjeljenja bezbjednosti Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv D.N. (26) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Iz policije su kazali da postupajući po prijavi oštećenog S.Š. (34) iz Berana koju je podnio beranskoj policiji protiv D.N., a u kojoj je naveo da mu D.N. upućuje prijetnje zbog neisplaćenog duga, službenici policije po mjesnoj nadležnosti preduzeli su aktivnosti na ovom predmetu.

“Kriminalističkom obradom barska policija je došla do sumnje da je D.N., koristeći stanje nudže dogovorio nesrazmjernu imovinsku korist i dao mu na zajam novac u iznosu od 1.100 eura, pritom dogovarajući kamatu na mjesečnom nivou u iznosu od 800 eura, pri čemu je dogovorio da je za svako kašnjenje uplate dužnik u obavezi da plati i iznos od 50 eura. Oštećeni je, od početka 2019. godine do maja 2023. godine, osumnjičenom na ime kamate ispalio iznos od 36.000 eura, od čega mu je dio novca davao na ruke, a dio je uplaćivao preko Pošte Crne Gore”, kazali su iz policije.

Ostavite komentar

Komentari (0)