test

Lazović: Ne vjerujem u pojedince iz sudske i izvršne vlasti, na svojoj koži sam osjetio selektivnu primjenu pravde

Standard

12/07/2023

14:44

Suđenje grupi Stefana Đukića i Emila Tuzovića koja se po navodima optužnice tereti da je planiranla likvidaciju nekadašnjih tužioca Saše Čađenovića i Milivoja Katnića, policijskih funkcionera kao i prebijanje penzionisane sutkinje Biljane Uskoković, održano je danas u podgoričkom Višem sudu.Kao svjedok oštećeni pred podgoričkim Višim sudom svoj iskaz je iznio i bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović koji je rekao da ne poznaje nikoga i da se ne predružuje krivičnom gonjenju protiv optuženih.

“Sve što imam da kažem je da se ne pridružujem krivičnom gonjenju i da ne poznajem nijednog od optuženih. Mene uopšte ne zanima da li optuženi imali razlog ili nisu za moju likvidaciju, ali ja znam da sam sve što sam radio, radio po Zakonu.Što se mene tiče možete odmah da ih pustite” rekao je Lazović.

Sa pozicije pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor borbe protiv organizovanog kriminala, rekao je tada Lazović, smijenjen je nezakonito.

“Moji rezultati rada su govorili da treba da budem nagrađen, a ne smijenjen”, smatrao je Lazović.

Nerijetko mu je, rekao je on prošle godine, pripisivano da je na nekoj političkoj strani. Te optužbe je odbacio, smatrajući sebe profesionalcem, iza kojeg stoje rezultat.

Povezani članci

Sudija je Lazovića podsjetio na ranije dat iskaz pred tužilaštvom, u toj izjavi 2022. godine rekao je da vjeruje u institucije države, dok je danas zbog vremenskog protoka ima drugačiji stav.

“Sad imam drugačiji odnos u odnosu na to. Sad ne vjerujem. Ne vjerujem u pojedince iz sudske i izvršne vlasti, ne vjerujem u tužilačku organizaciju. Definitivno sam na svojoj koži osjetio selektivnu primjenu pravde, ne vidim postupak na pravično suđenje i poštovanje pretpostavke nevinosti” pojasnio je Zoran Lazović.

Lazović je rekao sudu da može da obrazloži svoj takav stav povodom nepovjerenja u institucije sada, ali sudija to nije dozvolio.

Sudija nije dozvolio pitanje advokata odbrane Damira Lekića. Lekić je pitao Lazovića da objasni, pošto je u ovom predmetu svjedok oštećeni, pominjanje “da nema pravičnog suđenja i da se ne poštuje pretpostavka nevinosti.

Lazović je sudiju Zorana Radovića zamolio da ako postoji mogućnost , i ako je svjedok oštećeni u ovom postupku, da ga više ne zovu vezano za ovaj slučaj.

Podsjetimo, grupa Stefana Đukića pored likvidacije specijalnih tužilaca, visokorangiranih policajaca se tereti i da je panirala prebijanje sutkinje Višeg suda Biljane Uskoković, kao i podmićivanje bivšeg vladinog službenika Boža Milonjića.

Sutkinja Uskoković se na meti ove škaljarske grupe našla pošto je sudila Đukiću, njegovoj supruzi Danijeli, majci Zorici, polubratu Vuku Lakićeviću i još četiri osobe za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. novembra 2019. godine u Baru.

Specijalno policijsko odjeljenje je 13. avgusta prošle godine u Podgorici, Baru i Danilovgradu uhapsilo pet pripadnika ove kriminalne organizacije.Ime Baranina Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić, i Emila Tuzovića iz Podgorice poznati su javnosti po pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi, krajem maja 2020. godine.U policijskim evidencijama oni su označeni kao pripadnici barskog klana koji važi za ogranak “Škaljarskog” klan, a na čijem se čelu nalazio pokojni Alan Kožar koji je ubijen 2020. Godine u Grčkoj.

Izvor: M portal

Ostavite komentar

Komentari (0)