test

Marković o reakcijama političara: Mogao bi se steći utisak da ugrožavaju samostalnost tužilaštva

Standard

14/04/2024

16:13

Komentari političkih subjekata i nosilaca javnih funkcija, povodom realizacije tužilačko-policijske akcije u kojoj su lišeni slobode Milivoje Katnić i Zoran Lazović, predstavljaju okolnost zbog koje bi se mogao steći utisak javnosti o ugrožavanju samostalnosti Državnog tužilaštva, čemu se državnotužilačka organizacija odlučno suprotstavlja, kazao je vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

“Specijalno i sva druga državna tužilaštva i u narednom periodu nastaviće odlučnu borbu sa svim vidovima kriminala preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti na profesionalan način, zasnovan na principima nezavisnosti, samostalnosti i nepristrasnosti”, kazao je on.

Od zakonodavne i izvršne vlasti, kako je istakao, očekuju fokus na obezbjeđivanju neophodnih uslova rada i budžetskih sredstava, u cilju adekvatnog funkcionisanja institucije i nesmetanog obavljanja tužilačke funkcije, koja je tužilaštvu Ustavom povjerena. 

“Uspostavljanje vladavine prava zadatak je svihinstitucija i društvenih činilaca u Crnoj Gori i na njenom unapređenju treba da radimo svi zajedno, ali svako u okviru svojih, Ustavom i zakonom,definisanih nadležnosti”, dodao je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Milorad Marković

Ostavite komentar

Komentari (0)