MUSTAFI ODUZET BLINDIRANI DŽIP: Još ga niko nije kontaktirao da priča o likvidacijama, iako je ponudio svoja saznanja o ubistvima i naručiocima

Pripadnici Uprave policije oduzeli su juče blindirani džip Baranina Edmonda Mustafe. Kako Standard saznaje, blindirano vozilo koje je Mustafa koristio kako bi se zaštitio od potecijalnih napadača, oduzeto je radi provjere.

Inače, kako Standard nezvanično saznaje, niko nije kontaktirao Mustafu nakon što je ovaj dvadesetšestogodišnji Baranin, pokazao spremnost da pred Specijalnim državnim tužilaštvom otkrije imena naručilaca i izvršilaca čak 11 likvidacija u Crnoj Gori.

On se prije nekoliko mjeseci pojavio na prijavnici SDT-a i tražio da ga primi na razgovor Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Novović ga je navodno primio u prostorijama SDT-a i razmijenio sa njim svega nekoliko rečenica. Navodno, u kratkom razgovoru mu saopštio da će ga ovih dana pozvati neko od nadležnih, sa kojima će biti u prilici da podijeli svoja saznanja i eventualne dokaze.

Prema saznanjima portala Standard od više obaviještenih izvora, ovaj Baranin, koji važi za jednog od pripadnika tamošnjeg ogranka takozvanog „škaljarskog klana“ strahuje za svoju bezbjednost, posebno nakon objave spiska nerasvijetljenih likvidacija, o kojima je spreman da govori. Začuđujuće je da ga od dana objave, više mjeseci, još niko od nadležnih nije kontaktirao, iako su iz SDT još u aprilu saopštili da se slučaj provjerava.

Mustafa je o mafijaškim likvidacijama pisao na jednoj od društvenih mreža, na kojoj je sakrio svoj pravi identitet. Na tom nalogu objavio je spisak ubijenih, kao i spisak pripadnika škaljarskog klana. Takođe, najavio je da će saopštiti ko je izvršio, a ko platio ta ubistva.

Među onima za čija ubistva Baranin nudi informacije su Miloš Šaković i Jovan Klisić, koja su rasvijetljena prema tvrdnjama SDT-a.

Marko Jovanović i Marko Sjekloća zvanično se u evidenciji Uprave policije ne vode kao stradali, iako ih Baranin svrstava u tu grupu… Zatim, Armin Muše Osmanagić, Andrija Mrdak, Srđan Vlahović, Božidar Tomašević, Željko Vukoslavčević, Ivan Laban, Slobodan Šaranović, Niko Roganović, Miloš Šaković, Marko Jovanović, Marko Sjekloća, Jovan Klisić, stoji u objavi. U drugom dijelu napisana su imena više pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, a ispod njih najava da će se uskoro izjasniti o tome ko je platio, a ko izvršio koje od tih ubistava.

Ime ovog Baranina već desetak godina se vodi u evidencijama crnogorskih službi bezbjednosti kao bezbjednosno-interesantno lice. Više puta je bio hapšen i osuđivan.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krivokapić: Zastava Crnojevića je vraćena državi, a biće i...

 Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena državi, a biće vraćena...

Sjutra moguća kiša, do 37 stepeni

Od sredine dana u cijeloj zemlji očekuje se povećanje oblačnosti, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom,...

Militanti Islamskog džihada prekršili sporazum o prekidu vatre, nastavljeni...

Kako je dogovoreno sporazumom kojem je posredovao Egipat, prekid vatre je bio planiran za 20 sati. Međutim,...

Vuksanović-Stanković : Neka Abazoviću sad Porfirije pošalje helikopter da...

Vuksanović Stanković je rekla da tako prolaze svi koji umjesto da se bore za svoju državu služe...

Upriličena projekcija: Državna zastava i na zidovima Cetinjskog manastira

Nakon što su tokom cijelog dana donosili zastave i kačili na ogradu Cetinjskog manastira, građani su večeras...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Milos
Milos
23/06/2022•20:03 20:03

Znaci , Mustafu oce da ucutkaju …