test

Nakon šest dana završen pretres u Master kvartu: Slikali nenamještene stanove, mjerili zidove…

Standard

29/05/2024

21:17

Nakon šest dana okončan je pretres 20-ak stanova u Master kvartu koji su vršili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, javlja TV E.

Podsjećamo, pripadnici SPO u petak su ušli u jedan od ulaza u Master kvart u namjeri da pretresaju stanove koji su u vlasništvu kompanije Bemax. Tog dana, ipak, pretresi nisu započeti jer pripadnici SPO nijesu imali nalog. Nakon toga došli su i službenici Uprave policije kako bi obezbjeđivali ulaz zgrade i legitimisali sve koji bi ulazili u ulaz.

Pretres službenika SPO-a počeo je u subotu, a nastavili su u ponedjeljak, utorak i srijedu kada je i završen oko 19 sati.

Pretresima nijesu prisustvovali advokati kompanije Bemax, Zoran Piperović i Stefan Jovanović, iz razloga što, kako su kazali, naredba nije zakonita i u njoj se ne navode lica na koja se krivična djela odnose.

Advokat Piperović je ranije ocijenio da zapisnik sa ovakvih pretresa neće služiti ničemu, jer naredba ne sadrži sve što je neophodno po ZKP-u.

S obzirom na ovu činjenicu pripadnici SPO obezbijedili su svoje svjedoke za vrijeme pretresa koji su, prema saznanjima TV E, kadeti Policijske akademije u Danilovgradu.

Takoðe, naredbom Višeg suda, predmet pretresa bio je namještaj koji se nalazi u stanovima tog ulaza. Meðutim, većina stanova je neuseljena i nema namještaj.

Tokom pretresa, kojima su prisustvovali i forenzičari, prenosi TV E, slikani su stanovi i vršene su radnje mjerenja zidova. Više detalja za sada nije poznato.

Nakon šest dana “opsade” ulaza u Master kvartu, danas oko 19 sati, po završetku pretresa zgradu su napustili pripadnici SPO, njihovi svjedoci, ali i službenici policije, koji su obezbjeðivali ulaz.

Izvor: tv e

Ostavite komentar

Komentari (0)