test

Odbor za bezbjednost i odbranu zakazan za 9. februar: Čeka se poziv za Milovića i Šukovića

I. Đoković

30/01/2024

12:41

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu zakazaan je za 9. februar, saznaje nezvanično portal Standard. Iako prema saznanjima Standarda tema sjednice još zvanično nije najavljena, povod za zakazivanje je afera ''plava sveska'' pa se očekuje poziv za saslušanje ministru pravde Andreju Miloviću i šefu Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću.

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu biće prilika da ministar pravde Andrej Milović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković ukrste argumente pogotovo u svjetlu afere plava sveska, na koju je već i reagovao ministar Milović.

On je ranije saopštio da “plava sveska” šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića predstavlja nezapamćen skandal koji potpuno kompromituje šefa SPO-a.

“‘Plava sveska’ Predraga Šukovića govori umjesto mene, i danas se obraća onima koji ozbiljne stvari pokušavaju da svedu na dnevnopolitičke interese. Kompromitacija agenata naših partnerskih službi članovima OKG-a, između svega ostalog što nam govori ‘Plava sveska’, predstavlja nezapamćen skandal koji potpuno kompromituje šefa SPO-a i veliki bezbjednosni izazov. Baš kako sam i najavio, jedva čekam kontrolno saslušanje u Skupštini Crne Gore i nove dokaze koje ću iznijeti na sjednici Odbora za bezbjednost o vezama šefa SPO-a sa OKG”, napisao je Milović u objavi na društvenoj mreži Iks.

Osim Milovića, na aferu reagovao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, rekavši da u plavoj sveci nema ništa kompromitujuće.

Ministar Šaranović se više nije oglašavao, pa tako nije ni odgovorio na pitanja portala Standard upućena njemu povodom afere plava sveska i da li će MUP pokrenuti disciplinski postupak protiv Šukovića u skladu sa članom 106. Zakona o unutrašnjim poslovima.

Na pitanja portala Standard ne odgovara ni Šuković, kao ni unutrašnja kontrola policije.

Podsjećamo, u plavoj svesci koju je na suđenu prezentovao optuženi Milo Božović, šef SPO je pisao pitanja koja je Božović trebao da postavlja na Odboru za bezbjednost i odbranu, kao i objašnjenja ko je ko u sistemu bezbjednosti, čime je žigosao i etiketirao svoje kolege, napraviviši tešku povredu službene dužnosti u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima.

Izvor (naslovna fotografija):

MIlović i Šuković

Ostavite komentar

Komentari (0)