test

Odgođeno saslušanje Suzane Mugoše pred Disciplinskim vijećem

Standard

25/01/2024

17:21

Zbog zahtjeva jednog člana Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta da bude izuzet, sutkinja Višeg suda u Podgorici i kandidatkinja za funkciju Vrhovne državne tužiteljke Suzana Mugoša neće biti saslušana sjutra pred tim organom.

Novi termin saslušanja biće utvrđen naknadno.

Optužni prijedloga protiv Mugoše podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović. Tereti je da je počinila teži disciplinski prekršaj kada je izjavila kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“ – kupljena!

Suzani Mugoši je Optužni prijedlog uručen odmah nakon Nove godine, 3. januara, a disciplinska tužiteljka traži novčanu kaznu – polugodišnje umanjenje plate 30 odsto, zbog toga što je javno komentarisala presudu koja nije pravosnažna.

Podsjetimo, Suzana Mugoša je, reagujući na optužbe lidera DF Andrije Mandića i Milana Kneževića, kazala kako je saglasna sa njima da SDT treba da ispita sve okolnosti donošenja prvostepene (Vijeća Višeg suda kojim je ona predsjedavala) i drugostepene (Apelacionog suda)presude u predmetu „državni udar“. Mugoša je još rekla kako je „odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave“ pošto u njoj nijesu vjerodostojno preneseni navodi iz prvostepene presude „s očiglednom namjerom da promijeni suštinu“.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

PR Centar

Ostavite komentar

Komentari (0)