Pljevlja: Kamenovane prostorije DPS-a i Socijaldemokrata

Tokom protekle noći poslije objavljivanja prvih rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i proslave pristalica pojedinih političkih subjekata u gradu kamenovane su u Pljevljima prostorije DPS-a i Socijaldemokrata koje se nalaze u centralnoj gradskoj sredini, javlja pvinformer.

Kako prenosi taj portal, pričinjena je znatna materijalna šteta na prostorijama ovih političkih subjekata koji vrše vlast na lokalnom nivou u Pljevljima.

U prostoriji Socijaldemokrata pored razbijenih stakala prevrnut je kancelarijski namještaj i pobacana elektronska oprema.

Na prostorijama lokalnoh DPS-a sa obje strane zgrade polomljena su stakla, a velike količine kamenja su završile u jednoj od kancelarija.

Prema nezvaničnim rezultatima u Pljevljima, u odnosu na predhodne paramentarne izbore rezultati su potpuno drugačiji, a svakako najveći gubitnik je koalicija okupljena oko DPS-a, dok su partije koje su okupljene oko Koalicije „Za Budućnost Crne Gore“ prije svega partije koje čine Demokrtaski front i SNP Crne Gore osvojile skoro isto glasova. Koalicija koju predvodi DPS osvojila je na ovim parlamentarnim izborima u Pljevljima 2199 glasova manje. Socijaldemokrate osvojile su 97 glasova manje, SDP 168 glasova manje. Bošnjačka stranka u odnosu na parlamentarne izbore iz 2016. osvojila je 271 više.

Ako gledamo lokalne izbore koji su održani 2018. godine koalicija oko DPS-a, u kojoj su bili Bošnjačka stranka i SD, osvojila je 3.990 glasova manje, dok je Koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koja je tada bila podjeljena u dvije liste sada osvojila čak 5.272 glasa više. Demokrate su sada u odnosu na lokalne izbore osvojile 974 glasa manje.

Iz SD-a su sopštili da vjeruju da će svi ozbiljni politički akteri dobro razmisliti “o budućnosti Crne Gore, te da neće dozvoliti istorijske greške koje će nas vratiti nazad”.

“Pitamo se, jutro nakon proglašenja rezultata, da li je ovo slika pomiriteljske, multietničke i građanske slobodne Crne Gore? Ko to slavi „pobjedu“ na način da ugrožava bezbjednost drugog? Vjerujemo da će svi ozbiljni politički akteri dobro razmisliti o budućnosti Crne Gore i da neće dozvoliti istorijske greške koje će nas vratiti decenijama unazad. Mi, Socijaldemokrate, smatramo da u EU može ući jedino građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora“, saopšteno je iz SD-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medojević: Problem sa TE Pljevlja rješavati bez populizma, u...

Prema njegovim riječima, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić je izjavio snažnu podršku vladavini prava i procesu...

U KCCG 21 pacijent životno ugrožen

Kako je saopšteno iz KCCG, njih 21 je životno ugroženo.

MIF: U srijedu sastanak sa predsjednikom Advokatske komore o...

"Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Uprava prihoda pažljivo razmatraju sve zahtjeve predstavnika...

Uhapšen Baranin, pronađen pištolj sa 15 komada municije

Barska policija sprovodila aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednosno interesantnih lica u užem...

Neradni dani povodom Ramazanskog Bajrama 13, 14. i 15....

"Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare