Policija pregovara sa Nenom Kaluđerovićem da se preda: Ubicu ranio policajac, pa ga on dokrajčio

Pripadnici policije tragaju za Nenom Kaluđerovicem, koji je nakon što je uspio da ubije pomahnitalog ubicu Vuka Borilovića otišao sa mjesta teške nesreće, saznaje portal Standard.

Prema nezvaničnim informacijama u toku su pregovori Kaluđerovica sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvracao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerovic, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića uspio je da mu priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga vec ranjenog dokrajči pucavši u njega.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne

Podsjećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio jedanaest osoba među kojima i dva dječaka od osam i jedanaest godina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CDT: Monstat da javnosti predstavi metodologiju na osnovu koje...

Oni su pozvali Monstat da učini dostupnim javnosti ovaj važan dokument i da...

Vlahović: Povratak u devedesete kompletiran, slušamo istu naci-šovinističku propagandu

Kazao je da su stasale generacije kojima niko nije - smio ili umio...

Kurti optužio Vučića: U Briselu rekao da će Milan...

“Vučić je htio da 24. septembra pravoslavni manastir Banjska pretvori u ‘Kulu Jašarija’...

Rajnke: Potvrđena posvećenost Herceg Novog očuvanju kulturnog nasljeđa

Ovaj projekat je realizovao JU “Muzej Mirko Komenović i Galerija Josip Bepo Benković”...

Iz mog ugla, Đorđe Miljenović

Kao srednjoškolac, započeo je svoju karijeru u kompaniji Voli kao magacioner, a danas...

NAJČITANIJE

7 KOMENTARA

guest

7 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Gaga
Gaga
13/08/2022•10:40 10:40

Kaluđerović je učinio pravu stvar.Nužna odbrana.Ko zna koliko bi još bilo nastradalih.Oslobodite momka svih muka, dosta je preživio.Taj isti čin bi policija morala uraditi.

VojoS
VojoS
13/08/2022•11:23 11:23

Kaluđerović je spasio onoliko života koliko je ubici ostalo metaka. Policija je nažalost ponovo pokazala da je nesposobna i teško ispolitizovana. U svim normalnim zemljama, ministar, direktor policije i oni koji su zaduženi za djelovanje u sličnim prilikama, bi morali podnijeti ostavke ili biti smijenjeni. Pod hitno sloboda za Kaluđerovića i zahvalnost što broj žrtava nije veći.

Nermina
Nermina
13/08/2022•11:17 11:17

Dodijeliti mu zlatnu medalju za takvu hrabrost.

Vesna
Vesna
13/08/2022•12:14 12:14

Hvala hrabri covece.

ND
ND
14/08/2022•12:14 12:14

E ruke ti se pozlatile…

Violeta
Violeta
14/08/2022•14:29 14:29

Covjeku treba dati orden ,jer u pravu je gospodin koji je napisao da je Neno ubivsi monstruma spasio toliko zivota koliko mu je ostalo metaka.

dejvis
dejvis
14/08/2022•08:57 08:57

ako osude kaluđerovica ona stvarno nema pravde u CG….da momak nije sprecio taj monstrum bi i dalje nastavio da ubija neduzne….oslobodite momka i dodeli te mu nagradu za heroja….dosta ce njemu bit celi zivot trauma jos ga treba smestit u zatvor…

oslobodite decka
oslobodite decka
oslobodite decka
oslobodite decka