Policija pregovara sa Nenom Kaluđerovićem da se preda: Ubicu ranio policajac, pa ga on dokrajčio

Pripadnici policije tragaju za Nenom Kaluđerovicem, koji je nakon što je uspio da ubije pomahnitalog ubicu Vuka Borilovića otišao sa mjesta teške nesreće, saznaje portal Standard.

Prema nezvaničnim informacijama u toku su pregovori Kaluđerovica sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvracao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerovic, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića uspio je da mu priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga vec ranjenog dokrajči pucavši u njega.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne

Podsjećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovine na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio jedanaest osoba među kojima i dva dječaka od osam i jedanaest godina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kineska policija pretukla i uhapsila novinara BBC-a

"BBC je izuzetno zabrinut zbog tretmana našeg novinara Eda Lorensa koji je uhapšen i vezan lisicama dok...

Alarmantna situacija u seoskim obrazovnim ustanovama na sjeveru: Škole...

Obećanja da će se preko razvojnih projekata, valorizacije prirodnih resursa i modernizacije sela zaustaviti migracija stanovništva na...

PROTEST ZBOG MJERA PROTIV KOVIDA – U Šangaju uhapšena...

Na pitanje novinara Frans presa o razlogu hapšenja, jedan policajac je rekao da privedeni nijesu poštovali naredbe...

Ukrajinci zakoračili u zimu uz restrikcije struje i grijanja

Restrikcije struje i dalje su na snazi širom Ukrajini. Više od hiljadu stručnjaka svakodnevno radi na popravci...

Vuković: Nastavljamo borbu protiv destrukcije onih koji služe tuđim...

Nastavljamo borbu za pristojnu i građansku Crnu Goru, za odbranu institucija i ustavnog poretka, za državno dostojanstvo...

NAJČITANIJE

7 KOMENTARA

guest

7 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Gaga
Gaga
13/08/2022•10:40 10:40

Kaluđerović je učinio pravu stvar.Nužna odbrana.Ko zna koliko bi još bilo nastradalih.Oslobodite momka svih muka, dosta je preživio.Taj isti čin bi policija morala uraditi.

VojoS
VojoS
13/08/2022•11:23 11:23

Kaluđerović je spasio onoliko života koliko je ubici ostalo metaka. Policija je nažalost ponovo pokazala da je nesposobna i teško ispolitizovana. U svim normalnim zemljama, ministar, direktor policije i oni koji su zaduženi za djelovanje u sličnim prilikama, bi morali podnijeti ostavke ili biti smijenjeni. Pod hitno sloboda za Kaluđerovića i zahvalnost što broj žrtava nije veći.

Nermina
Nermina
13/08/2022•11:17 11:17

Dodijeliti mu zlatnu medalju za takvu hrabrost.

Vesna
Vesna
13/08/2022•12:14 12:14

Hvala hrabri covece.

ND
ND
14/08/2022•12:14 12:14

E ruke ti se pozlatile…

Violeta
Violeta
14/08/2022•14:29 14:29

Covjeku treba dati orden ,jer u pravu je gospodin koji je napisao da je Neno ubivsi monstruma spasio toliko zivota koliko mu je ostalo metaka.

dejvis
dejvis
14/08/2022•08:57 08:57

ako osude kaluđerovica ona stvarno nema pravde u CG….da momak nije sprecio taj monstrum bi i dalje nastavio da ubija neduzne….oslobodite momka i dodeli te mu nagradu za heroja….dosta ce njemu bit celi zivot trauma jos ga treba smestit u zatvor…

oslobodite decka
oslobodite decka
oslobodite decka
oslobodite decka