test

Pretresi u Nikšiću i Pljevljima: Oduzete puške, pištolji i municija, uhapšena jedna osoba

Standard

16/09/2023

11:42

U nastavku aktivnosti službenika Regionalnog centra bezbjednosti ''Zapad'' koje se odnose na preduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, te sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i Pljevljima i pronađene četiri puške i tri pištolja, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su iz preventivnih razloga, zbog narušenih međususjedskih odnosa, na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres porodičnih kuća na koje koristi A.V. na dvije lokacije.

„Pretresom je pronađen i oduzet pištolj marke „Jaricho 914FS“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i 59 komada municije različitog kalibra, zatim karabin i lovačka puška sa tri patrona lovačke municije. Svo pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu“, saopšteno je iz UP.

Kako dodaju, po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, koji je obavješten o događaju, A.V. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti štetu dva lica.

„Takođe, policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (38). Kod njega je pronađena i oduzeta puška i 48 komada puščane municije“, dodaju u saopštenju.

O navednom događaju upoznat je državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute u Forenzički centar Danilovgrad radi vještačenja nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

„U odvojenim aktivnostima izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.V. (46) iz Nikšića i pronađen i oduzet pištolj marke „CZ Compact“ sa dva okvira i 22 komada municije kalibra 9 mm. Takođe i ovim aktivnostima prethodila je prijava narušenih međuljudskih odnosa i izrečenih prijetnji“, navode u saopštenju.

Oduzeto oružje će biti predmet daljih vještačenja i procesnih radnji.

„Policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Pljevlja su takođe iz preventivnih razloga, a zbog narušenih odnosa u porodici ili porodičnoj zajednici, izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija u Pljevljima koje koristi J.Z. (30). Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli oduzeli lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12 mm sa osam komada municije i pištolj marke „Zastava“ kalibra7,62 mm sa 10 komada municije.

Predmetno oružje i municija biće predmet upravnog postupka shodno Zakonu o oružju“, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija, Policija

Ostavite komentar

Komentari (0)