Izvor:CdM

Radonjić: U toku izviđaj o “državnom udaru”, kao dokaz koristi se i SKY komunikacija

U Specijalnom državnom tužilaštvu SDT ranije je formiran predmet u slučaju ''državi udar'' zbog utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica počinila krivučno djelo i on je u fazi izviđaja. U tom slučaju se između ostalog kao dokaz koristi i SKY komunikacija. To je saopštio državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Predsjednik Demokratske narodne partija Milan Knežević saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare da pita tužioce jesu li čitali prepisku između Ljuba Milovića i Petra Lazovića iz SKY prepiske, gdje se kaže “da je u Kotoru sve završeno”. Povod današnje konferencije za medije, su kako je rekao Knežević, SKY prepiske Lazovića i Milovića, kao i suđenje u slučaju državni udar. Predsjednik Skupštine i Nove srpske demokratije Andrija Mandić je kaopštio da se objavljivanjem nove SKY prepiske desio pravosudni zemljotres.

“Pitam jednog od tužilaca koji je rekao da je pročitao sve iz SKY prepiske da li je pokrenut predmet protiv Milovića, Lazovića i izvjesnog D. Smatram da bi dobro bilo da saznamo da li postoje još neki opetarivni podaci prepiske SKY, Viber, Whatsapp, Vesne Medenice i Suzane Mugoše koja je donijela prvostepenu presudu u slučaju “državni udar””, rekao je Knežević na današnjoj konferenciji za novinare.

“U cilju obavještavanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, upoznajem da je u Specijalnom državnom tužilaštvu od ranije formiran krivični predmet, radi utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu javnosti poznatom kao „državni udar“, učinila krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti. U tom krivičnom predmetu, u kojem je u toku izviđaj, se kao dokaz, između ostalog, koristi i komunikacija sa SKY ECC aplikacije, ali i drugi elektronski dokazi, koji su dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu ili je ono do njih došlo kroz preduzimanje određenih dokaznih radnji”, kazao je Radonjić CdM-u.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare