test

Saslušani Radonjić, njegova žena i svjedoci

Standard

25/05/2023

13:17

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić kojeg je početkom maja supruga Bisera Hajdarpašić prijavila za porodično nasilje saslušan je u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu.Osim Radonjića, iskaz je dala i oštećena, a uzete su i izjave od svjedoka ovog događaja.

– U predmetu na koji se odnose Vaša pitanja saslušani su osumnjičeni, oštećena i svjedoci a preduzimaju se i sve druge zakonom propisane mjere i radnje neophodne za donošenje odluke – kazala je državna tužiteljka i portparolka Vjera Mićunović za Pobjedu.

Kako je Pobjeda pisala, Bisera Hajdarpašić-Radonjić je prijavila svom pretpostavljenom u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru nasilničko ponašanje supruga, da bi potom bilo obaviješteno Više državno tužilaštvo, a kasnije je informacija dospjela i do Vrhovnog državnog tužilaštva.

Prema informacijama našeg lista, Biseri Hajdarpašić-Radonjić su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Radonjića je supruga i ranije prijavljivala policiji, ali je na kraju odustajala od podnošenja prijave.

Marta 2021. godine mediji su izvijestili da je Bisera Hajdarpašić-Radonjić doživjela ,,nasilje u stanu u noćnim satima“. Povrede je konstatovao ljekar, nakon čega je o tome obaviještena policija. Međutim, Hajdarpašić-Radonjić nije otkrila identitet nasilnika.

Tada je formiran predmet i dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom. Prema navodima Hajdarpašić-Radonjić, pred policijskim isljednicima, ,,nasilje je trajalo nekoliko sati“.

Slučaj nije istražen do kraja jer je Hajdarpašić-Radonjić povukla prijavu.

Prije stupanja na funkciju specijalnog tužioca i imenovanja za portparola SDT-a Vukas Radonjić je bio portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Izvor (naslovna fotografija):

foto Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI