SLUČAJ BELIVUK – Nije jasno zašto su uhapšeni BOŠKOVIĆ I ĐUROVIĆ: Poštovali proceduru, slušali naređenja i postupali u skladu sa zahtjevom srpske policije

Policijski službenici Aleksandar Bošković i Saša Đurović uhapšeni su kasno sinoć, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj time što su omogućili kriminalnoj grupi Veljka Belivuka da uđe u Crnu Goru. Ova ''spektakularna'' vijest već je dobila svoj nastavak u srbijanskim medijima, jer se Velja Nevolja nije skidao sa naslovnih strana od kada je uhapšen u Beogradu. Ovdje, međutim treba naglasiti svojevrsnu zamjenu teza, jer su Bošković i Đurović u slučaju skidanja zabrane ulaska u CG Belivukovoj grupi postupali po jasno utvrđenim procedurama i to po naređenju njihovog pretpostavljenog. Otuda nije jasno na koji način su dva službenika policije zloupotrijebili službeni položaj i šta je njihova krivica.

Kada se ovome doda informacija koju je dao Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić da je sve urađeno po nalogu menadžmenta UP i na osnovu međunarodne saradnje sa kolegama iz Srbije zbog sprovođenja drugih operativnih aktivnosti, onda navodna zloupotreba službenog položaja Boškovića i Đurovića više liči na marketing državnog sekretara Rada Miloševića i osnovnog državnog tužioca Vukasa Radonjića.

Prema informacijama Standarda Radonjić je otvorio istragu na osnovu krivične prijave Miloševića i na predmetu su radili bez znanja Uprave policije. Da stvar bude još bizarnija govori i podatak da je u Specijalnom državnom tužilaštvu već bio formiran predmet i izviđaj, u vezi sa skidanjem zabrane ulaska Belivuku, je bio u toku.

Standard saznaje da je službenica UP, sa čije kartice ili naloga je odrađeno skidanje zabrane ulaska, opisala procedure koje su prethodile i da je sve jasno. Takođe i dva uhapšena službenika UP su juče tokom dana dali izjave u ODT-u gdje su saopštili do detalja kako je došlo do skidanja zabrane i po čijem nalogu su to uradili.

Podsjetimo, takođe da Uprava policije u periodu kada je na snazi bila zabrana ulaska u Crnu Goru Belivuku i njegovoj grupi, nije znala da su se dva ubistva, koja se stavljaju njima na teret, desila u Crnoj Gori.

Nakon skidanja zabrane ulaska, policija je pratila kriminalnu grupu koja je imala namjeru da likvidira Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i uhapsila ih na aerodromnu u Tivtu prije izvršenja djela. Nakon toga je odmotano monstruozno klupko i Belivuk je uhapšen u Beogradu.

Ovdje treba dodati da je priča oko Belivukove grupe bila dio šire međunarodne akcije u kojoj su učestvovale bezbjednosne strukture više zemalja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest
4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Prvi
Prvi
14/10/2021•10:36 10:36

Rade Milošević podnosi prijavu, komedija.

Gorčilo
Gorčilo
14/10/2021•10:59 10:59

Neka rade vodi računa da plati ono krme i oko trafika i bicikala. Zar njega više iko sluša i njegove uraše iz Nikšića, da su grđe saklupljali ne bi ih našli i spojili u nikšićki odbor ure.

Tito
Tito
14/10/2021•11:58 11:58

Nijesu zrebali postovati naredjenja, pogotovo ne ona koja su protiv zakonita. Ni meni nije ura draga ali podrzavam od svakog ko radi protiv korupcije i kriminala. .

Putin
Putin
15/10/2021•09:42 09:42

Ko je iz Srbije to trazio, evo zvanicno kazu da nisu i pokrecu istragu ! Tik tak, tik tak….