SLUČAJ BELIVUK – Nije jasno zašto su uhapšeni BOŠKOVIĆ I ĐUROVIĆ: Poštovali proceduru, slušali naređenja i postupali u skladu sa zahtjevom srpske policije

Policijski službenici Aleksandar Bošković i Saša Đurović uhapšeni su kasno sinoć, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj time što su omogućili kriminalnoj grupi Veljka Belivuka da uđe u Crnu Goru. Ova ''spektakularna'' vijest već je dobila svoj nastavak u srbijanskim medijima, jer se Velja Nevolja nije skidao sa naslovnih strana od kada je uhapšen u Beogradu. Ovdje, međutim treba naglasiti svojevrsnu zamjenu teza, jer su Bošković i Đurović u slučaju skidanja zabrane ulaska u CG Belivukovoj grupi postupali po jasno utvrđenim procedurama i to po naređenju njihovog pretpostavljenog. Otuda nije jasno na koji način su dva službenika policije zloupotrijebili službeni položaj i šta je njihova krivica.

Kada se ovome doda informacija koju je dao Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić da je sve urađeno po nalogu menadžmenta UP i na osnovu međunarodne saradnje sa kolegama iz Srbije zbog sprovođenja drugih operativnih aktivnosti, onda navodna zloupotreba službenog položaja Boškovića i Đurovića više liči na marketing državnog sekretara Rada Miloševića i osnovnog državnog tužioca Vukasa Radonjića.

Prema informacijama Standarda Radonjić je otvorio istragu na osnovu krivične prijave Miloševića i na predmetu su radili bez znanja Uprave policije. Da stvar bude još bizarnija govori i podatak da je u Specijalnom državnom tužilaštvu već bio formiran predmet i izviđaj, u vezi sa skidanjem zabrane ulaska Belivuku, je bio u toku.

Standard saznaje da je službenica UP, sa čije kartice ili naloga je odrađeno skidanje zabrane ulaska, opisala procedure koje su prethodile i da je sve jasno. Takođe i dva uhapšena službenika UP su juče tokom dana dali izjave u ODT-u gdje su saopštili do detalja kako je došlo do skidanja zabrane i po čijem nalogu su to uradili.

Podsjetimo, takođe da Uprava policije u periodu kada je na snazi bila zabrana ulaska u Crnu Goru Belivuku i njegovoj grupi, nije znala da su se dva ubistva, koja se stavljaju njima na teret, desila u Crnoj Gori.

Nakon skidanja zabrane ulaska, policija je pratila kriminalnu grupu koja je imala namjeru da likvidira Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i uhapsila ih na aerodromnu u Tivtu prije izvršenja djela. Nakon toga je odmotano monstruozno klupko i Belivuk je uhapšen u Beogradu.

Ovdje treba dodati da je priča oko Belivukove grupe bila dio šire međunarodne akcije u kojoj su učestvovale bezbjednosne strukture više zemalja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mijović poručio Abazoviću i Adžiću: Ne igrajte se sa...

Mijović je pozvao peremijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da bez odlaganja puste na slobodu...

FBI: Vođa poligamne sekte imao je 20 žena, neke...

Samuel Rappylee Bateman tvrdio je da je Božja volja da se upušta u seksualne odnose sa svojim...

Vlahović: Neophodno utvrditi što se desilo Kneževiću, ne zadržavati...

"Bez toga, bilo kakve osude su neozbiljne i neprihvatljive. ⁦‪Policija‬⁩ ne smije da zadržava građane sa Cetinja...

Skupština Srbije- „Trči, Orliću, trči“: Lazović imitirao u skupštini,...

Opozicija izglasala: Ako im nije dozvoljeno da govore dok sjede, onda će da stoje i ćute, a...

Gardaševiću određeno zadržavanje do 72 sata zbog napada na...

Kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici formiran je krivični predmet protiv osumnjičenog I.G., zbog...

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest

4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Prvi
Prvi
14/10/2021•10:36 10:36

Rade Milošević podnosi prijavu, komedija.

Gorčilo
Gorčilo
14/10/2021•10:59 10:59

Neka rade vodi računa da plati ono krme i oko trafika i bicikala. Zar njega više iko sluša i njegove uraše iz Nikšića, da su grđe saklupljali ne bi ih našli i spojili u nikšićki odbor ure.

Tito
Tito
14/10/2021•11:58 11:58

Nijesu zrebali postovati naredjenja, pogotovo ne ona koja su protiv zakonita. Ni meni nije ura draga ali podrzavam od svakog ko radi protiv korupcije i kriminala. .

Putin
Putin
15/10/2021•09:42 09:42

Ko je iz Srbije to trazio, evo zvanicno kazu da nisu i pokrecu istragu ! Tik tak, tik tak….