test

Tri osobe uhapšene u Budvi: Zloupotrebom položaja i falsifikovanjem obezbjedili dozvolu za oružje Mitroviću

Standard

29/03/2023

17:08

Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru danas su uhapšeni bivši službenik MUP-a Boris Bojović (47), bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru Mladen Kapetanović (52) i Jovo Mitrović (54) zbog sumnje da falsifikovali i nezkonito izdali dozvolu za oružje.Bojović koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, se tereti za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se Kapetanović iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i Mitrović iz Budve se terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave.

U saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije danas su izvršeni pretresi na dvije lokacije, i tom prilikom je od Mitrovića oduzeta puška marke „Benelli“ sa 58 komada municije.

“Sumnja se da je K.M. kao službenik suda J.M. izdao potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako se u to vrijeme protiv njega vodio krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B.B. je potom, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti po prijemu zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja od strane J.M., suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B fizičkom licu, izdao odobrenje za nabavku vatrenog oružja”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)